home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Pčele

Jedan muškarac je prošle nedelje u svom automobilu imao veoma posebne goste. Naime, kada se vratio iz kupovine, otkrio je na zadnjem sedištu više od 15.000 pčela.

Nesvakidašnji incident se desio na pakingu u Las Crucesu u u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko. Muškarac, čije ime nije poznato, rekao je da je bio samo 10 minuta u supermarketu, ali je požalio što je ostavio otvoren prozor automobila. Tek kada se vratio u automobil i poželeo da se odveze, otkrio je pčelinje društvo na zadnjem sedištu automobila. Odmah se odmakao od automobila i nazvao hitnu službu, prenosi Revija HAK.

– Nazvao je 911 jer nije znao šta da uradi. Uz to, muškarac je bio zabrinut jer je to bio prijateljev automobil  – kaže vatrogasac i pčelar Jesse Johnson. Johnson je u to vreme bio van dužnosti i na porodičnom roštilju. Na poziv je reagovao odmah i krenuo u akciju.

Pčele

Johnson se odvezao do parkinga te je u roku od pola sata uhvatio sve insekte u praznu košnicu.

– Košnicu sam tretirao uljem limunske trave. Ona imitira miris matice, tako da je privukla sve pčele. Johnson je istakao i razlog zašto je u automobilu bilo toliko pčela:

– U proleće se često dogodi da se pčelinje zajednice podele, tako da roj sledi novu maticu na drugo mesto.

Nova kraljica je izabrala automobil kao mesto za novu košnicu, ali je sve dobro završilo i za ljude i za pčele.

Izvor: Revijahak.hrčitanja : 546Komentari