home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hyundai prečišćivač vazduha

Inženjeri su iskoristili i preradili delove uključujući LED zadnja svetla, infotainment jedinicu i točkove od lake legure.

Svaki automobil je rezultat dugog procesa razvoja u kojem proizvođači automobila prave mnoga vozila koja se nalaze u pretproizvodnji i koja nikada ne ugledaju svetlost dana. Umesto da u potpunosti ukine jedno od svojih testnih vozila, Hyundai je modifikovao delove automobila da bi napravio prečišćivač vazduha od modela Ioniq 5.

Prema snimku na Youtube, model je „prošao kroz brojne testove kako bi osigurao bezbednost“. Na snimku se primećuje da je tokom godinu dana vozilo korišćeno za testiranje sistema akustičnog obaveštenja za vozila, regulacije buke pri prolazu i buke u aerotunelu.

Video prikazuje Hyundai inženjere kako rasklapaju Ioniq 5, a zatim dizajniraju potpuno drugačiji proizvod koristeći komponente. Između ostalih delova, koristili su ventilator za hlađenje, panele vrata, LED zadnje svetlo, infotainment jedinicu i naravno jedinicu filtera.

Inženjeri su stavili 20-inčni točkić od legure na vrh kućišta što čini čistač vazduha prilično velikim, dok amblem automobila dodaje neki profesionalni brend.

Iako se mnogi delovi automobila već mogu reciklirati, uključujući baterije, ovo je zgodan eksperiment. To sugeriše da postoje i drugi održivi načini za prenamenu automobila koji je inače nadživeo svoju korisnost. U međuvremenu, Hyundai je ovog meseca započeo isporuku modela Ioniq 5 u SAD.

Izvor: PCpress.rs / Engadget

Foto: Screenshot YouTubečitanja : 1502Komentari