home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bugatti EB.03 Bolide

Bugatti se ozbiljno upustio u prodaju proizvoda koji nemaju baš nikakve veze s automobilima. Osim toga što su prošle godine počeli da proizvode ograničenu seriju od 30 luksuznih biljarskih stolova (?!), Bugatti ima i svoju liniju šampanjaca.

Šampanjac proizvode u saradnji s francuskim proizvođačem Champagne Carbon, a u ponudi je nekoliko "modela" po prilično paprenim cenama. Godine 2019. je povodom 110 godina Bugattija predstavljen šampanjac nazvan Bugatti EB.01 Edition, a EB.02 Chiron 300+ je nastao povodom predstavljanja najbržeg Bugattija svih vremena. Tu je i nešto skromniji Bugatti Carbon Cuvée Luminous.

Sada se liniji proizvoda pridružio i EB.03 Bolide u boci koja je presvučena ugljeničnim vlaknima. Na boci šampanjca koji je posvećen modelu Bolide su dizajnerski elementi automobila, njegov naziv i siluete njegovih svetala u obliku slova X, navodi Jutarnji.hr.

Sadržaj boce nema puno veze s Bugattijem. Unutra je šampanjac Blanc de Blancs iz 2013., godine. Šampanjac iz godine kad je berba rezultirala veoma kvalitetnom grožđem opisuju kao intenzivan i svež s dobrim kiselinama i velikim potencijalom za dobro odležavanje. Arome koje preovlađaju su citrusi i prolećno cveće.

Boca novog Bugatti šampanjca košta oko 350 evra što EB.03 Bolide čini najskupljim Bugattijevim šampanjcem.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Bugattičitanja : 659Komentari