home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lamborghini med

Lamborghini je definitivno najpoznatiji po svojim superautomobilima, ali ima i neke druge proizvode.

Kao i mnogi drugi proizvođači automobila, Lamborghini ima i sporedne poslove, a čak proizvodi i med koji ipak nije dostupan u prodaji.

Lamborghini je u svom parku još 2016. godine postavio pčelinjak sa oko 600.000 pčela. Svake godine kompanija proizvede 430 kg meda koji zatim poklanja svojim zaposlenima za Božić.

Nešto slično ima i Porsche. Nemačka kompanija je posedovala pčelinjak sa 1,5 miliona pčela, a tokom prve godine je proizvela 400 kg meda. Kompletna količina je rasprodata za samo nekoliko dana, a Porsche je zatim povećao broj pčela na oko 3 miliona te danas godišnje proizvede tonu meda. Bentley takođe proizvodi med u Velikoj Britaniji.

Rolls-Royce je takođe u proizvodnji meda te ima oko 300.000 engleskih pčela. Prošle godine je kompanija zatražila od zaposlenih da volontiraju kao pčelari u sedištu koje se nalazi u Goodwoodu u Sussexu. Količina meda koju Rolls-Royce proizvede godišnje je mnogo manja u odnosu na proizvodnju Porschea.

Lamborghini poseduje veliku fotonaponsku elektranu u Sant'Agata Bologneseu, koja je trenutno najveća u italijanskoj regiji Emilia Romagna. Od 2010. godine je smanjila emisiju CO2 za više od 2.000 tona.

Izvor: Klix.ba

Foto: Lamborghiničitanja : 1044Komentari