home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Toyota Corolla

Novozelanđanin je svojom Toyotom Corollom iz 1993. prešao više od dva miliona kilometara - a automobil i dan danas radi bez greške. 72-godišnji Graeme Hebley je primetio da je dostigao brojku od 2 miliona u martu ove godine i veruje da će njegov automobil verovatno "raditi zauvek".

Automobil je kupio 2000. godine kada je Corolla na satu imala samo 80.000 kilometara. S obzirom na to da od 1968. godine radi kao dostavljač novina, brzo je skupio kilometražu na Toyoti. Šest dana u nedelji je putovao od Velingtona do Nju Plimuta, na severnom ostrvu zemlje. Za to putovanje u jednom smeru su potrebna četiri sata i 45 minuta, navodi Jutarnji.hr.

Njegova Toyota Corolla, koja još uvek ima originalni motor i menjač, svaku radnu nedelju pređe gotovo 5000 kilometara. Kako bi sve bilo pod kontrolom, gospodin Hebley svake dve nedelje ide na servis svog automobila u Guthrie‘s Auto Care. Mehaničar John Sherman je potvrdio rekord nakon godina servisiranja Corolle.

"Da nisam radio na njoj, ne bih verovao. Nema šanse da bih verovao da može da napravi dva miliona, a da nešto ne pođe po zlu", rekao je za New Zealand Herald. Impresivnu brojku na satu John Sherman pripisuje pouzdanosti starijih Toyotinih vozila, čestim servisima i stalnom održavanju vozila g. Hebleya.

Tvrdio je da nikada nije video ništa približno kilometraži koju je prešla Corolla, podsetivši da je najbliži bio automobil koji je prešao 700.000 kilometara. "Ali ništa ovako. U celoj mojoj karijeri, to je najviše što sam video", rekao je. Gospodin Hebley i dalje svake nedelje putuje po severnom ostrvu Novog Zelanda, dodavši da ne planira da prestane sa vozi u skorije vreme. "U ovom trenutku verujem da bi Corolla mogla da me nadživi".

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: NZ Heraldčitanja : 642Komentari