home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mada u senci Salona u Los Anđelesu, i Salon automobila u kineskom gradu Guangzhou ovih dana privlači pažnju evropske automobilske javnosti. Pored najzanimljivijih noviteta u vidu Ford Fieste sedan, Audija A4L i Volvoa S80L, još jedan zanimljiv automobil je premijerno prikazan u Kini-domaći Guangzhou Li Nian Roadster concept.

 (Dalje)Kako je i najavio, Bentley je na Salonu automobila u Los Anđelesu proširio paletu svog luksuznog kabrioleta Azure novom, T verzijom koja raspolaže sa 6,75 litarskim V8 agregatom sa 373kW/507KS pri 4200 o/min. i čitavih 1000 Nm obrtnog momenta (u paru sa šestostepenim ZF automatskim menjačem).

 (Dalje)

Francuski proizvođač automobila "Pežo Sitroen" saopštio je da namerava da ukine 2.700 radnih mesta na bazi dobrovoljnih odlazaka i da se ova mera odnosi na sve fabrike i kategorije zaposlenih.

 (Dalje)

Nemačka tjuning kuća PPI Automotive Design GmbH je najavila da će na predstojećem Salonu tjunera u Esenu (od 29.11. do 7.12.) održati svetsku premijeru svoje nove obrade Audijevog sportskog modela R8, koji će kao Razor GTR biti proizveden u ograničenoj seriji.

 (Dalje)

Porsche je jedan od malobrojnih evropskih proizvođača koji u svojoj ponudi nema i model sa dizel motorom, ali to će se promeniti od februara sledeće godine kada će se u prodaji pojaviti dizel verzija njihovog SUV modela Cayenne.

 (Dalje)

Iako je za danas najavljivano ukidanje proizvodnje automobila u kragujevačkoj "Zastavi", taj datum će najverovatnije biti pomeren za nekoliko dana, jer fabrici nije pristiglo dovoljno motora iz Rakovice, kako bi se sklopili poslednji "stojadini".

 (Dalje)

Kao što je poznato, "standardni" Ferrari FXX (kao i FXX Evolution) nije registrovan za vožnju u otvorenom saobraćaju, već isključivo za vožnju po trkačkim stazama. Ipak, jedan od ukupno 30 proizvedenih primeraka (ne računajući FXX Evolution) je dospeo u ruke nemačke tjuning kompanije Edo Competition i posle prerade njihovih inženjera dobio je dozvolu za vožnju u svakodnevnom saobraćaju.

 (Dalje)

Nakon prve zvanične slike koja se pojavila krajem oktobra, Ford je objavio i oficijelno saopštenje vezano za temeljno redizajniranu verziju američkog Ford Fusiona, modelske godine 2010. godine, koji je svetsku premijeru doživeo na Salonu automobila u Los Anđelesu (u prodaji će se inače pojaviti početkom 2009.).

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.co.yu

U hali montaže, u fabrici koja se nekada zvala „Zastava”, a sada je „Fijat automobili”, traka se i dalje vrti. Polako, ali sigurno. Prave se poslednji „kečevi”. I putuju u istoriju. Krenuli su da se sklapaju pre ravno 37 godina. Za par dana, u petak, treba da izađe broj 1.273.532. Posle toga - tačka. Tačnije, „fijat”! 

 (Dalje)

Mada na Salonu automobila u Los Anđelesu nema novog Volkswagenovog koncepta manjeg sportskog automobila (premijera je naime odložena za januar naredne godine i Salon u Detroitu), to naravno ne znači da nemačka kompanija nema šta da prikaže publici u Los Anđelesu.

 (Dalje)

Dugo najavljivani Mini na elektropogon se premijerno prikazuje na Salonu automobila u Los Anđelesu, koji je juče otvoren za novinare.

 (Dalje)

Saab 9-6X

20 Nov 2008 - 08:30 Top secret Link

Ako se ove slike pokažu autentičnim, Saab će kao bazu za svoj novi SUV model 9-6X (moguć naziv, dakle ništa zvanično) iskoristiti prilično kontroverznu Subaru Tribecu, koja baš i nije primer uspešnosti dizajna (mada, ukusi su različiti...).

 (Dalje)

U japanskoj tjuning kući LB Performance (postoji od 1993. godine) su svim vlasnicima standardnog Lamborghinijevog Murcielaga ponudili novi estetski paket, koji će njihov automobil vizuelno približiti Murcielagu LP640.

 (Dalje)

Kineska automobilska industrija biće suočena sa teškim izazovom u narednim mesecima, kada stigne "finansijski cunami", prenela je agencija Kjodo izjavu kineskog zvaničnika.

 (Dalje)

Mada nova generacija Lexusovog SUV modela RX zvaničnu svetsku premijeru ima ovih dana na Salonu automobila u Los Anđelesu, tajne oko njegovog izgleda u stvari nema već neko vreme, budući da su se slike i ovog modela pre vremena pojavile na internetu.

 (Dalje)


«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 18 19 20  Sledeći»