home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Dacia Duster

Salon automobila u Beogradu, završen u nedelju, bio je jedan od uspešnijih, slažu se uvoznici i prodavci automobila.

Izlagači listom tvrde da su poslovnim bilansom ostvarenim na Salonu automobila veoma zadovoljni, iako većina njih ne objavljuje koliko je prodatih vozila. Prema poznatim podacima, kupci su najviše pazarili najjeftiniji model na sajmu - "dačiju sandero", čija je cena 8.290 evra. Najskuplji, "rols-rojs kulinan", ostao je, međutim, neprodat.

- Prodali smo oko 90 "sandera" i oko 60 "dastera", dok je kod "Renoa" najviše kupaca bilo za "klio" i "megan", po 50 i za jedan i za drugi model. Inače, ukupno smo prodali oko 200 "dačija" i isto toliko "renoa" - ističu u "Reno Srbiji".

Tek završeni Salon automobila bio je neuporedivo uspešniji od prošlogodišnjeg za "Ford".

- Najtraženiji su nam bili "kuga" ,i to u N1 izvedbi, zatim "fijesta" i na veliko zadovoljstvo "rendžer". Prodali smo 55 "kuga", zatim 40 "fijesti" po ceni 10.990 evra uz ratu od 99 evra i 20 "rendžera". Ukupan broj prodatih automobila veći je od 200, ali još ne može da se precizira zbog daljih pregovora i rezervacija koja tek treba da se realizuju - kažu u "Grand motorsu", zvaničnom zastupniku "Forda".

Jedan od povoljnijih i traženijih automobila na sajmu bio je i "fijat panda", ali u "Fijatu" nisu mogli da kažu koliko je prodato ovih četvorotočkača.

Kada je reč o luksuznijim vozilima, jedino su u BMW-u bili spremni da iznesu koliko-toliko preciznije podatke.

- Prodali smo ukupno 64 automobila, a najbolje su prošli modeli koji su bili na akciji kao što su serija jedan i tri. Inače, prodali smo sve luksuzne modele. Kako "seriju osam" i u kabrio verziji, tako i "seriju sedam" i X7. Takođe, X3 i X5 su se dobro prodavali, kao i uvek - podvlače u BMW-u.

Na štandu BMW-a kupca nije našao najskuplji automobil na sajmu - "rols-rojs kulinan". Reč je o četvorotočkašu koji u osnovnoj verziji košta 265.000 evra, a sa odgovarajućom opremom između 400.000 i 500.000 evra.

I u "Mercedesu" su zadovoljni prodajom na sajmu.

- Nikada ne komuniciramo u brojkama, ali prodali smo sve luksuzne sajamske premijere. Najprodavanija nam je bila "A klasa", GLC i CLA modeli - ističu u "Mercedesu" i takođe tvrde da je sajam bio uspešniji od prošlogodišnjeg.

U "KIA centru" navode da je rezervisano oko 170 automobila, dok su iz "Škode" naveli da očekuju za nijansu veću prodaju nego prošle godine, kada su prodali 400 vozila.

Izvor: Blic.rs

Foto: arhiva Autoblog.rs / Dacia Srbijačitanja : 846Komentari