home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen Golf

Od 1974. VW Golf se naručuje svake 41 sekunde. Ako to nije fascinantan podatak…

Nije neka tajna da je s 35 miliona prodatih primeraka Golf najprodavaniji model Volkswagena. Ali ono što zvuči čudno je da je proizvodnja ovog legendarnog modela počela u Wolfsburgu na današnji dan pre 45 godina! Pogledajte taj klinasti Giugiarov dizajn danas – i nakon sedam generacija izgleda odlično!

Volkswagen Golf GTI

Remek-delo jednostavnosti i logičnog dizajna je imalo preklopiva sedišta, dovoljno mesta za pet putnika, prtljažnik zapremine 300 litara i dva benzinska motora – 1.1 llitarski sa 37 kW/50 KS i moćni 1.5 litarski sa 51 kW/70 KS. Čudno je to povezati s svom naprednom tehnologijom i opremom koja se danas smatra standardnom, kao i maksimalnu brzinu od 140 km/h koliko je razvijao s 1.1 litarskim motorom!

Volkswagen Golf GTI

Pogledajte samo ovu fotografiju prve i aktuelne generacije GTI-ja snimljenu na jadranskoj obali – različiti su kao P-51 Mustang i F-22 Raptor, ali neke stvari se ne menjaju s vremenom – za početak – popularnost Golfa! Da, nema bolje proslave od čelne pozicije prodatih modela u Evropi!

Volkswagen Golf Cabrio

Jedno je sigurno – naši životi bi bili značajno siromašniji bez Golfa u njima. Danas se strah VW-a oko Bubinog naslednika čini pomalo komičan, ali zamislite samo taj korak od sedam milja s početnim na pomenutoj pokretnoj traci u Wolfsburgu…

Izvor: Vozim.hr

Foto: arhiva Autoblog.rs / Vozim.hr / Volkswagenčitanja : 501Komentari