home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Trabant 1.1E Prototyp

Prototip Trabanta koji je trebalo da uđe u serijsku proizvodnju, ali od toga nije bilo ništa, jer ga u to vreme više niko nije želeo….

Trabant 1.1E Prototyp

Kako prenosi Automania, na fabričkoj pločici u prostoru motora piše da se radi o modelu Trabant P601 LX koji pokreće motor oznake P65/66B (isti motor od Volkswagena), da ima masu 625 kg, te da može prevesti 4 osobe. Godina proizvodnje 1988. VEB Sachsenring – Automobilwerke Zwickau.

Nalazi se u August Horch Museum Zwickau. Mada se radi o prototipu, radi se o vozilu koje je potpuno funkcionalno i može da se vozi, te je definitivno bilo planirano da uđe u serijsku proizvodnju. Proizveden je samo jedan primerak koji je sada u muzeju.

Trabant 1.1E Prototyp

Ako se pitate zašto osim zadnjih svetala ima i svetla u prtljažniku, a koja su prava, a koje su posetioci u muzeju oštetili, tako da su onda originalna funkcionalna zadnja svetla skinuta i drže ih u prtljažniku, a na njihovo mesto stavljen je model zadnjih svetala koja su izrađena iz tvrde plastike koja je ofarbana.

Dakle, veoma interesantan Trabant koji niko nije želeo i kojemu nije bilo suđeno da dođe u serijsku proizvodnju, mada danas mnogi posetioci ovog muzeja komentarišju kada ga vide – “Da se i danas proizvodi kupili bismo ga!”.

Izvor: Automania.hr

Foto: Screenshot YouTubečitanja : 1771Komentari