home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Zero S je po treći put za redom proglašen za evropski električni dvotočkaš godine. To naravno nije ni bilo teško budući da ovaj dvotočkaš nije imao s kim da se nadmeće. Tržište električnih dvotočkaša je izuzetno malo i to pogotovo u Evropi koja još uvek čeka da do nje dođe veliki deo električnih dvotočkaša koje možemo naći u Americi. Zero Motorcycles je na Starom kontinentu prisutan već nekoliko godina i prema viđenom za sada nema konkurenciju.

Zero Motorcycles, odnosno njegov Zero S proglašen je Evropskim električnim dvotočkašem godine na Clean Week 2020 događau održanom u belgijskom Zolderu. Događaj koji na jednom mestu pokušava da prezentuje mobilnost budućnosti i da predstavi razvojne tokove te tehnologije još jednom je iskorišćen za proglašavanje električnog dvotočkaša godine. Kako je jedini konkurent u klasi modelu Zero S bio njegov bratski Zero DS titula nije nikako mogla izmaći ovom američkom brendu.

Nismo sigurni da bi takav rasplet događaja bio da su se pored modela Zero S našli slučajno Brammo ili KTM, ali budući da ni jedan od pomenutih brendova nije imao volje da se pojavi na ovom događaju, Zero Motorcycles će moći da se hvali da je upravo on najbolji električni motocikl u Evropi i to već tri godine.

Izvor: Automotoportal.hrčitanja : 1170Komentari