home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Aprilia RS660

Do kraja ove godine, Aprilia će konačno lansirati svoju novu dvocilindarsku platformu i to u vidu novog RS660 modela.

Ovom sportskom motociklu će se početkom 2021. pridružiti Aprilia Tuono 660, kao i najverovatnije još jedan dvotočkaš zasnovan na istoj platformi.

Ali ima li tu mesta za manji model? U gami italijanskog proizvođača je prisutno odsustvo modela koji bi Apriliju u segmentu od 300/400 kubika. To bi, međutim, moglo da se promeni.

Takvu informaciju je nedavno preneo indijski magazin ZigWheels, pozivajući se na izjave Dijega Grafija, direktora tamošnje filijale kompanije Piaggio.

Prema dostupnim informacijama, predstojeći model bi na tržištu trebalo da se uhvati u koštac s modelima poput KTM-ovih 390 Duke i RC390.

Kako je sugerisao Grafi, nova platforma će biti dizajnirana i projektovana u Italiji, ali će se proizvoditi u Indiji. Pretpostavljamo da će se raditi o jednocilindarskoj platformi za indijsko tržište, ali ukoliko Aprilia želi da se nadmeće sa Hondom, Kawasakijem i Yamahom u pomenutom segmentu, onda će dvocilindarska arhitektura biti najbolje rešenje.

Kako je projekat još uvek u ranoj fazii, pretpostavljamo da se o detaljima još uvek raspravlja u Noaleu. Stoga ćemo i na konkretne rezultate morati da sačekamo još koju godinu.

Za sada, možemo samo da se nadamo predstojećim RS660 i Tuono 660 modelima.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 219Komentari