home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ducati Panigale V2

Još jedna godina, još jedna priča o prodaji kompanije Ducati. Ovoga puta, navodi sugerišu da su planovi ozbiljnji.

Naime, Volkswagen želi više da se posveti segmentu električnog prevoza, a Ducati, nažalost, nije na toj listi, na kojoj se, uzgred, nalate i Lamborghini i Bugatti.

Nemački gigant želi da udvostruči svoju vrednost na 200 milijardi evra, a radi ostvarivanja tog cilja biće potrebno uraditi nekoliko stvari. Kao opcije se pominju nova tehnološka partnerstva, restrukturiranje, ali i prodaja nekih od članica Grupe.

Ducati je već nekoliko godina glavni kandidat za prodaju, ali uprkos brojnim glasinama, za sada se to nije dogodilo.

"Stalno vršimo revizije našeg portfolija, pogotovo zbog promena koje se u kontinuitetu dešavaju u industriji. Razmišljamo o brojnim promenama i transformacijama i tada se najčešće postavi pitanje šta to sve znači da pojedinačke članove Volkswagen grupe", izjavio je Herbert Dis, član upravnog odbora giganta iz Volfsburga.

Ducati je prošle godine prodao preko 53.000 motocikala širom sveta, dok sve više kupaca (ali i zakonskih regulativa) traže "zelenije" opcije. Upravo zbog toga bi Volkswagen mogao da se ovoga puta reši italijanskog proizvođača

Prodaja jednog od najprepoznatljivijih moto brendova ne zvuči kao pametan potez, ali bi upravo to mogla da bude Volkswagenova karta ka većoj i unosnijoj budućnosti. Ostaje nam vidim da li će se ovoga puta nešto stvarno dogoditi po tom pitanju, ili je samo u pitanju još jedna glasina.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: Ducatičitanja : 865Komentari