home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Triumph Scrambler 1200 XE

Ljubitelji motocikala sada imaju priliku da poseduju deo filmske istorije, ukoliko se odluče za kupovinu Trumph Scrambler 1200 XE motocikla.

Ova mašina se proslavila pojavljivanjem u filmu o Džejmsu Bondu – „Nije vreme za umiranje“.

Učestvovao je u sceni jurnjave na početku filma, a motocikl je vozio Primo, da bi se na njemu potom našao i sam Agent 007.

Pre početka snimanja, fabrički Scrambler 1200 XE je prošao dosta modifikacija, koje su odrađene u fabrici u Hinkliju. Trebalo je motocijkl spremiti za brojne stantove na malom ekranu. Glavni koordinator, Li Morison, je direktno radio s timom kako bi osigurao da mašina ispunjava rigorozne standarde.

Evo šta je Morison imao da kaže o samom motociklu:

„Obožavali smo izgled Scrambler 1200 XE motocikla i tokom snimanja smo izvukli maksimum iz njega. Vozili smo ga najagresivnije što smo mogli, po asfaltu, van njega, kroz mokre ulice, preko stepenica. I svaki napor je izdržao na najbolji mogući način.“

Uz te brojne modifikacije, motocikl više nije klasifikovan kao legalan za drum, pa se prodaje bez homologacije. Ukoliko bude želeo da ga vozi po putevima, budući vlasnik će moći da ga dodatno modifikuje za to. Nažalost, tako nešto će uticati i na njegovu cenu.

Triumph Scrambler 1200 XE

Aukcijska kuća „Kristi“ je cenu procenilana između 22.300 i 33.500 evra. Iako je se radi o popriličnoj svoti novca, kad uporedimo s cenom standardnog Scrambler 1200 modela, i nije toliko za mašinu korišćenu u filmu o Džejmsu Bondu.

Sva sredstva prikupljena prodajom ovog motocikla idu u dobrotvorne svrhe.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 257Komentari