home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ducati Diavel V4

Ducati je potvrdio da je 2022. bila najbolja prodajna godina u istoriji kompanije, tokom koje je prodato preko 60.000 motocikala.

Brend iz Bolonje je prodao ukupno 61.562 motocikla, popravivši prošlogodišnji rezultat za 3,1%.

Najuspešnije tržište za italijansku marku je bilo matično, italijansko, gde je prodato 9.578 motocikala, 10% više nego lani. Zatim slede Sjedinjene Države, gde je isporučeno 8.441 motocikl, što predstavlja pad od 6%. Ducati to objašnjava "logističkim poteškoćama i zastoju u prekookeanskom transportu".

Najpopularniji model kompanije u prošloj godini je bila Multistrada V4. Čak 10.716 primeraka nove mašine je prodato na globalnom nivou. Sledi Monster linija sa 7.971 prodatim primerkom, dok je na trećem mestu Scrambler sa 6.880 prodatih jedinica.

"Ovakav rezultat je posledica stalnih i velikih ulaganja u razvoj inovativnih motocikala i konstantnih poboljšanja kvaliteta naših proizvoda. Uz to, Ducati kako brend nikada nije bio voljeniji i poželjniji, pre svega zahvaljujući sportskih uspesima i našoj želji da naše fanove učinimo delom velike porodice", izjavio je izvršni direktor kompanije, Klaudio Domenikali.

"Nije bilo lako nadmašiti prodajne rezultate iz 2021, uprkos teškoj godini za celokupnu industriju koju je pogodio zastoj u lancu snabdevanja delova, pogotovo poluprovodnika. Zajedno s našim dobavljačima i dilerima smo se potrudili da nadomestimo te nedostatke, a fleksibilnost nam je omogućila da smanjimo zastoj u isporukama motocikala. Ovim putem želim da se zahvalim našim fanovima na strpljivosti i posvećenosti - oni su ti koji su nam pomogli da ostvarimo ovaj istorijski rezultat."

Izvor: Moto-berza.com

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Ducatičitanja : 236Komentari