home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

McLaren je još ranije najavio da priprema trkačku verziju svog sportiste P1, a zatim je u avgustu prošle godine na tradicionalnom događaju Pebble Beach Concours d'Elegance u Kaliforniji prikazan P1 GTR design concept.

Definitivni P1 GTR će biti prikazan početkom marta, na sajmu automobila u Ženevi, a Britanci su danas objavili i komplet njegovih zvaničnih fotografija, kao i tehničke detalje.

Svih 375 primeraka standardnog P1 modela je inače već odavno rasprodato, a i ovaj trkački P1 GTR će biti dostupan u ograničenom broju primeraka.

McLaren je još ranije saopštio da ovaj trkački model u nazivu ima oznaku GTR po uzoru na nekadašnji F1 GTR koji je 1995. godine pobedio na 24 sata Le Mana.  

U svakom slučaju, P1 GTR ima agresivniji izgled u odnosu na standardnu verziju (uključujući i GT prednji spojler, nove pragove, fiksni zadnji spojler i zadnji difuzor), kao i unapređenu aerodinamiku, bočna stakla od polikarbonata, doterano oslanjanje (auto je niži za 50 mm), širi trag točkova (napred za 80 mm), novi izduvni sistem, nove 19-inčne točkove i Pirelli gume, manju težinu (za 50 kg) i više snage.

Hibridni pogonski sistem u standardnom P1 raspolaže sa 674 kW/916KS, dok ovaj P1 GTR ima tačno 1000KS (kombinacija 3,8 litarskog twin-turbo benzinca sa 800KS i elektromotora sa 200KS). 

Naravno, ni cena neće biti mala, a ona će po ranijim najavama iznositi 1,98 miliona funti.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 751Komentari