home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
SVI Max 3 Troopy

Južnoafrička kompanija SVI Engineering, koja je specijalizovana za blindirana, odnosno oklopna vozila, predstavila je naslednika modela Max 3 koji smo videli prošle godine.

Dok je prethodni model bio praktično kamionet, SVI je sada pripremio vozilo za više namena koje može da prevozi do osam putnika. Radi se o modelu SVI Max 3 Troopy otpornom na metke, koji je baziran na Toyoti Land Cruiser (70 Series).

SVI Max 3 Troopy

Iako će mnogi pomisliti da se radi o vojnom vozilu, SVI je proizveo civilnu verziju vozila bez dodataka za puške i tešku artiljeriju. Zato vozilu nije potrebna dozvola južnoafričkog nacionalnog komiteta za kontrolu oružja NCACC pa se može koristiti za različite svrhe, od razbijanja protesta, pružanja bezbednosti, usluga za konvoje i drugo.

SVI Max 3 Troopy

Max 3 Troopy ima oklopne ploče napravljene od čelika, koje pružaju EN1063 BR6 zaštitu. To znači da vozilo može da izdrži vatru automatskih pušaka, kao i eksplozije te protivpešadijske mine.

SVI Max 3 Troopy

Ispod haube se nalazi 4,5 litarski V8 turbo-dizelski motor koji razvija 202 KS i 430 Nm obrtnog momenta, a maksimalna brzina iznosi 140 km/h. Nosivost je povećana, poboljšano je oslanjanje, a osnovna cena iznosi 128.000 dolara.

Izvor: Klix.ba

Foto: SVI Engineeringčitanja : 357Komentari