home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes-Benz GLE

Mercedes-Benz modernizuje ponudu motora svoje velike serije SUV modela…

Novi GLE 300 d 4MATIC nudi optimalnu isporuku snage, ali troši znatno manje od svojih prethodnika. Opremljeni su aktuelnim četvorocilindričnim dizel motorom (OM 654 M) s integrisanim starter-generatorom druge generacije (ISG) i donose 200 kW/272KS. Oba blaga hibrida već mogu da se naruče i biće dostupna od novembra.

Cene u Nemačkoj počinju od 75.053,30 evra za GLE 300 d 4MATIC i 79.182,60 evra (GLE 300 d 4MATIC Coupé). Trenutni motor OM 654 M je opremljen integrisanim starter-generatorom druge generacije (ISG).

ISG uključuje 48-voltni električni sistem i omogućava značajnu uštedu goriva. Uz to vrlo brzo i udobno pokreće motor, tako da je start-stop funkcija gotovo neprimetna. Isto važi i za prelaz s “jedrenja” s isključenim motorom na snažan odziv motora. U praznom hodu, inteligentna interakcija između ISG-a i motora s unutrašnjim sagorevanjem obezbeđuje miran rad.

Četvorocilindrični dizel je takođe vrlo napredan u pogledu naknadne obrade izduvnih gasova. Posebno presvučeni DPF (filter za čestice dizela) smanjuje emisiju čestica. Dva aktivna SCR katalitička pretvarača (selektivna katalitička redukcija) s odvojeno doziranim ubrizgavanjem AdBluea omogućavaju efektivo smanjenje azot oksida u svim radnim rasponima. Ovi pretvarači se postavljaju blizu motora i u pod vozila.

Izvor: Autoportal.hr

Foto: Daimlerčitanja : 638Komentari