home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Suzuki Vitara

Šest godina nakon uvođenja na tržište, Suzuki Vitara se tehnički modernizuje: potpuna hibridna varijanta biće dodata u modelsku paletu kompaktnog SUV-a za prvi kvartal 2022.

Suzuki Vitara kao potpuni hibrid se očekuje na proleće sledeće godine. Srce nove Vitare Hybrid je električni motor od 24 kW koji ne samo da podržava novi 1,5 litarski četvorocilindrični turbobenzinski motor sa 75 kW (102KS) pri ubrzavanju, već može i da samostalno pokreće Vitaru. Snaga sistema je 85 kW (116KS). Sistem je povezan s automatizovanim 6-stepenim ručnim menjačem (AGS).

Suzuki Vitara

Reč je o sistemu koji nudi Toyota kao Corolla Hybrid, odnosno Suzuki Swace. Nova Suzuki Vitara 1.5 Dualjet Hybrid će se nuditi u dve linije opreme Comfort i Comfort +, od kojih svaka može da se kombinuje s pogonom na prednje i sve točkove. Comfort verzija već uključuje audio sistem s vezom za pametni telefon, automatski klima uređaj i LED prednja svetla.

Standardna sigurnosna oprema uključuje aktivnu pomoć pri kočenju s podrškom s dva senzora, sistem upozorenja na napuštanje trake s intervencijom upravljanja, detekciju pospanosti, prepoznavanje saobraćajnih znakova, sistem upozorenja na mrtvi ugao, pomoćnika pri parkiranju i kameru za vožnju unazad.

Uz novu Vitaru full hybrid, SUV model je još uvek dostupan u kombinaciji s klasičnim turbo benzinskim motorom 1.4 snage 129KS, koji je uvek povezan s blagim hibridnim sistemom od 48 V i ručnim menjačem. Uz varijante Comfort i Comfort +, ovde je dostupna i početna verzija Club.

Izvor: Autoportal.hr / de.motor1.com

Foto: Suzukičitanja : 562Komentari