home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Dan pred zvanično otvaranje Sajma automobila u Beogradu, medijima su otkriveni modeli koji će ovom prilikom biti premijerno prikazani u Srbiji. Novi Golf i električni BMW samo su delić onoga što vas očekuje, pogledajte.

Foto-galeriju pogledajte na sajtu Mondo.rs

Sajam automobila u Beogradu održava se od od 24. 3. do 2. 4. Mi smo već bili i videli smo ono što nikada pre nismo: "Rols Rojs" nam je stigao, verovali ili ne! Zatim "Golf" na struju! A hostese što su zgodne...

Odmah da vam kažemo da ne računate na čuvene sajamske pljeskavice. Nema ih ovoga puta!

Ali, zato ima narukvica: od ove godine je uvedeno novo pravilo da se prilikom ulaznice dobija narukvica od papira koja omogućava jednostavnije kretanje kroz sajamske sale, kojih ima 10, što je takođe novost.

Kad smo već kod hala, motocikli su u glanc novim halama 7, 8 i 9, kojih nije bilo ranije.

Takođe, BMW ima halu samo za sebe - 2A. Obavezno je posetite jer osim BMW modela tu ćete videti automobil koji nikada nije bio na Sajmu u Beogradu, a teško ga je, gotovo nemoguće, videti i na ulicama Begrada i Srbije. Reč je o "Rols Rojsu"!

Pogledajte kako izgleda zvezda ovogodišnjeg Sajma, model "Ghost Black Badge":

Reč je o vrhunskoj limuzini koja je namenjena poslovnim ljudima. Spolja crna, unutra bordo, masivna, deluje moćno.

Nas su posebno iznenadili unutrašnji detalji kojima je očigledno posvećena naročita pažnja. Na primer, sedišta imaju takav oblik i poziciju da putnici mogu lakše da se gledaju i da razgovaraju tokom vožnje!

Kožni delovi su mekani, udobni, a drveni čine da ovaj automobil deluje luksuzno i da oduzima dah.

Takođe, "Ghost" ima sve što spada u "poslednju reč tehnike": od bezbednosnih funkcija, preko onih koje olakšavaju vožnju, omogućavaju udobnost bolju nego što mnogi imaju kod kuće u svojoj fotelji, do vrhunskih zvučnika.

Na sve se mislilo, ali samo za one koji ne pitaju "šta košta".

Vas zanima, naravno, kao i nas, ali sedite pre nego što pročitate cenu.

Košta ok 274.000 evra. Da, može lep stan za te pare da se kupi, čak i kuća, ali ovo i nije automobil za one koji se "još nisu skućili".

Ovaj automobil je stvar prestiža, statusni simbol, namenjen isključivo uživanju, mada ne dok ga vozite, već dok vas voze na zadnjem sedištu. Šofer nije uračunat u cenu, ali se podrazumeva.

Osim ovog lepotana, ima još mnogo zanimljivosti na 53. Međunarodnom sajmu automobila.

Na 41.000 kvm izložbenog prostora, više od 410 izlagača iz 30 zemalja, predstavilo je 34 automobilska i 10 brendova proizvođača lakih privrednih vozila, a nekoliko modela je u Beograd stiglo pravo sa Sajma u Ženevi!

Takođe, Sajam motocikala "Motopassion" ima ćak 39 premijera u kategorijama motocikala, skutera i kvadova.

I na kraju ono što vas, možda, najviše zanima - popusti.

Isplati se kupiti automobil tokom trajanja Sajma jer su sniženja od 10 do čak 30 odsto, a lizing kuće, banke i osiguravajuća društva takođe nude razne pogodnosti.

Osim toga, biće organizovana i razna takmičenja, nagradne igre, test vožnje... Dobra je i ponuda pratećeg programa za motocikle i automobile, pa ako vam treba nova kaciga, folija za stakla, gume, felne, možda "Mercedes" parfem, ili BMW kišobran, privesci za ključeve... svega ima!

Radno vreme sajma je od 10 do 20 časova, a 2. aprila od 10 do 19 časova. Pojedinačna cena ulaznice je 300 dinara, parking se plaća 100 dinara po započetom satu, a takozvani Family Day biće u u četvrtak 30. marta, kada će ulaznica koštati 500 dinara za decu do 16 godina starosti u pratnji roditelja.

Izvor: Mondo.rsčitanja : 2541Komentari