home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Izvor: Nacionalnaklasa.com

Vozač Phoenix Audi ekipe, Majk Rokenfeler pobedio je u drugoj rundi DTM šampionata. Rokenfeler je do pobede došao posle dve godine, a ova pobeda ga je postavila i na vodeće mesto u generalnom plasmanu.

Rokenfeler je na kvalifikacijama osvojio drugu startnu poziciju, međutim kada je posle kvalifikacija utvrđeno da je auto najbržeg na kvalifikacijama, Tomčika, lakši od minimalne propisane težine, Rokenfeler je dobio na poklon pol poziciju. Rokenfeler je odlično iskoristio start sa vodeće pozicije i sačuvao je prvo mesto do kraja trke. Vozač Audija je napravio prednost od 3 sekunde nakon drugog zaustavljanja u boksu u odnosu na drugoplasiranog Farfusa u BMW-u.  Pobedu mu je dodatno olakšao i problem koji je imao Farfus kada je ostao parkiran na startno-ciljnom pravcu, nedugo posle finalnog zaustavljanja u boksu. Posle odustajanja Farfusa, aktuelni šampion Bruno Spengler je došao na drugu poziciju. U jednom trenutku se i razmatrala kazna za vozača Schnizer BMW ekipe, kada je imao kontakt sa Pafetom prilikom prolaska kroz Druid krivinu.

Pafet je startovao sa 11. pozicije i bio je jedini vozač koji je startovao na tvrđoj smeši Hankook pneumatika, ali se posle samo četiri kruga odlučio da montira mekšu smešu. Ova taktika ga je dovela do trećeg mesta posle odustajanja Farfusa, ali je morao da brine na odbranu od Vikensa i Vitmana koji su ga pritiskali. Oba pomenuta vozača su u poslednjem stintu trke imali dosta svežije pneumatike od Pafeta. Pafet je uspeo da se odbrani, ali je nakon trke dobio kaznu od 5s na vreme trke, jer nije usporio u sektoru staze na kome su na snazi bile žute zastave. Ova kazna je omogućila i prvi podijum za Vikensa, kao i najbolji rezultat u karijeri za Vitmana, četvrto mesto.

Tomčik je kako smo već rekli startovao sa začelja zbog kazne i uspeo je da se na trci popne sve do 16 mesta za samo nekoliko krugova, ali ga je Merhi zakačio i okrenuo na stazi. Na kraju je Tomčik završio trku na 13. mestu sa krugom zaostatka.

Sledeća trka DTM šampionata vozi se 2.06. na stazi Spilberg.

Više slika i tabele sa kompletnim rezultatima možete pogledati na sajtu Nacionalnaklasa.comčitanja : 827Komentari