home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Poznati dizajner automobiliskih staza, Hermann Tilke, česta je meta kritika, koje upravo njega navode kao glavnog krivca za dosadne trke u Formuli 1. Tilkeu se zamera dizajniranje staza koje ne omogućavaju preticanja, ali čini se da kritike ne nailaze na razumivanje ni uvažavanje.

Naprotiv, Tilke smatra da problem Formule 1 nisu staze, već pravila i bolidi, koji ne omogućavaju preticanja.

"Možemo crtati staze koje će, na papiru, nuditi mnogo mogućnosti za preticanja, znači, trebamo duge pravce i oštre krivine, ali ni to neće rešiti probleme Formule 1. Problem nisu staze, jer smo na nekoliko staza u čijem sam razvoju učestovao imali priliku da gledamo uzbudljive i zanimljive trke. Formula 1 mora da učini više da kroz pravila omogući direktnije borbe među vozačima, a mi, kao dizajneri, možemo dati svoj doprinos oblikujući staze koje će raspolagati zahtevnim deonicama, ali i brzim krivinama u kojima su moguća hrabra vožnja i napadi", rekao je Tilke i dodao da se nada da će u Formuli 1 uvek biti mesta za klasične trke, poput Spa, Silverstona, Monze i drugih.

Izvor: Autosport.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 546Komentari

Fromula 1 ne moze biti zabavna osim ako si tamo i osim ako si pijan. Tu nema sta da se vidi. Kola idu u krug. Pritom ti sa gledalista bukvalno 3 sekunde mozes da ispratis bilo sta, ostalo video bimovi gde se na svakih par sekundi menjaju automobili...

Kao i bilo koji sport, ako ne ucestvujes, bolje je da pijes. Nije cudo da se fudbal gleda uz pivo, jedino je tako podnosljiv.

Autor Fordovac 18 Jul 2015, 11:20

Fordovac ne da si se nalupetao, nego sokovi..

Autor gost 18 Jul 2015, 12:44