home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Proteklih 13 brzinskih ispita, od ukupno 19, na RELIJU KATALUNJA u Španiji, doneli su perfektnu konkurenciju medju elitnim vozačima, onakvu kakva i priliči vozačima koji su bez premca istinski virtuozi volana.

Britanac iz Severne Irske, već veteran, 38. godišnji KRIS MIK, u „sitroenu C3 WRC“ kao da je postao drugi čovek. Za sada vozi praktično bez greške, smanjio je rizične ulaske u krivine i poradio na ličnoj koncentraciji pa posle 13 ispita potpuno zasluženo zauzima vodeću poziciju u generalnom poretku sa 13 sekundi prednosti ispred svetskog prvaka, 34. godišnjeg Francuza SEBASTIENA OŽIEA, u „ford fiesti WRC“. Na trećoj poziciji je takodje izvrsni Estonac, 30.godišnji OT TANAK, sa „ford fiestom WRC“.

SEBASTIEN OŽIE je dobio 4 ispita, na 3 je bio najbrži KRIS MIK, 2 puta je na brzincima pobedio 36. godišnji JUHO HANINEN dok su po jednom slavili LATVALA, NUJVIL, TANAK i MIKELSEN.

Ispit broj 12 je bio poguban za DANI SORDA i ANDREASA MIKELSENA. Obojica su na tom brzincu stali posle oštećenja svojih automobila („hjundai 120 Coupe WRC), verovatno zbog udarca u kamenje prilikom sečenja krivina.

OŽIE je izjavio da ne može brže i da se nada osvajanju drugog mesta u borbi sa TANAKOM, koji zaostaje samo 1.5 sekunde. MIK je rekao da je sve dobro i da se koncentracija mora održati. Najmljadji medju zvazdama, 24. godišnji Finac ESAPEKA LAPI, koji ove sezone debituje u elitnoj klasi hladna je kao led a u sebi sasvim sigurno presrećan. Posle 13 ispita je na RELIJU KATALUNJA na 6. mestu, sa „tojotom jaris WRC“. Ni u snu se nije nadao da će u pionirskoj WRC 1 sezoni pobediti na jednom reliju (U FINSKOJ) i da će čak na 16 ovogodišnjih brzinaca BITI NAJBRŽI NA SVETU….zaista neverovatno. Na relijima je novac najbitniji, medjutim, u slučaju ESAPEKE LAPIJA na prvom mestu su znanje i talenat. A šta reći za šeika AL KASIMIJA koji ne zna šta znači finansijski problem. On očito voli reli ali o njegovom trenutnom kvalitetu najbolje govore njegovi plasmani. Učestvovao je na puno relija a na ovom RELIJU KATALUNJA, vozi vrhunskog „sitroena C3 WRC“, istog kao i KRIS MIK i STEFAN LEFEVR a zauzima tek18. poziciju, sa zaostatkom 12.01.5 za liderom.

Sutrašnji finalni dan donosi zaista neizvesnu borbu na 6 preostalih ispita na asfaltu. Za sport bi bilo lepo da trijumnf ostvari KRIS MIK. SEBASTIEN OŽIE će sasvim izvesno biti na podijumu i tako najaviti osvajanje nove, PETE TITULE RELI PRVAKA SVETA.

1

Kris Meeke, P.Nagle

Citroen Total Abu Dhabi WRT

2h16m21.1s

2

Sebastien Ogier, J.Ingrassia

M-Sport World Rally Team

13.0s

3

Ott Tanak, M.Jarveoja

M-Sport World Rally Team

14.5s

4

Juho Hanninen, K.Lindstrom

Toyota Gazoo Racing WRC

34.0s

5

Thierry Neuville, N.Gilsoul

Hyundai Motorsport

53.2s

6

Mads Ostberg, T.Eriksen

M-Sport World Rally Team

1m19.8s

7

Esapekka Lappi, J.Ferm

Toyota Gazoo Racing WRC

1m22.1s

8

Stephane Lefebvre, G.Moreau

Citroen Total Abu Dhabi WRT

2m00.7s

9

Elfyn Evans, D.Barritt

M-Sport World Rally Team

3m05.1s

10

Eric Camilli, B.Veillas

M-Sport World Rally Team

5m40.8s

Izvor: Mojsvetbrzine.rsčitanja : 223Komentari