home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi DTM

Audi se pokazao u moćnom izdanju na DTM “generalnoj probi”, četvorodnevnom zajedničkom predsezonskom testu na Lauzicringu.

Posmatrano zbirno, najbrži krug u sva četiri dana zabeležio je njegov pilot Robin Frajns. Holanđanin je pokazao i šta se od nove generacije DTM automobila može očekivati, budući da je njegov krug od 1:35.169 bio preko dve sekunde brži od DTM rekorda staze.

Takođe, vozači brenda sa četiri prstena imali su najbrža vremena tokom svakog od test dana, a i prešli su najviše kilometara.

Audi je na autodrom u Brandenburgu dovezao svih osam trkačkih “RS 5 DTM” – šest fabričkih, dva privatna – kao i test automobil.

Fabrički vozači Frajns, Loik Dival, Džejmi Grin, Niko Miler, Rene Rast i Majk Rokenfeler izvezli su 1.414 krugova (6.642 kilometra), a debitanti u klijentskom timu WRT, Džonatan Aberdin i Pjetro Fitipaldi, prešli su 469 krugova.

“Zajedno sa naša četiri tima, Abt sportslajn, Feniks, Rozberg, Abt i WRT, uspeli smo da pripremimo sve automobile za test i već to predstavlja veliko postignuće cele naše ekipe, koja se odlično pokazala”, izjavio je šef Audi DTM projekta Andreas Ros. “Rezultat je taj da smo uspeli da steknemo malu prednost u odnosu na konkurente.”

“Normalno je da novi automobili ispolje neke manje probleme tokom prvih testova, a mi smo skoro sve uspeli da razrešimo na licu mesta i došli smo do mnogih korisnih saznanja.”

“Brzina našeg novog automobila obećava”, kazao je DTM šampion iz 2017. Rene Rast, a zatim upozorio: “Najveći izazov predstavljaju duže vožnje, u tom segmentu još mnogo imamo da naučimo.”

DTM automobili za 2019. dramatično su promenjeni uvođenjem novih dvolitarskih turboprehranjivanih motora koji oslobađaju preko 610 KS, što je za oko 100 KS više od onoga za šta su bili sposobni njihovi V8 atmo prethodnici. Samim tim, mnogo je poraslo opterećenje Hankuk pneumatika, a oni su ostali identični kao tokom dve prethodne sezone. Sasvim je moguće da upravo ta činjenica navodi Rasta na oprez kada govori o dugačkim turama kao izazovu.

Audiju, kao i konkurentskim DTM markama, sada preostaju finalne pripreme za prvi DTM takmičarski vikend, 4. i 5. maja na Hokenhajmringu.

Izvor: Serbiaring.comčitanja : 239Komentari