home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Dušan Borković

Veliki i čini se preterani broj automobila na stazi, čak 32, bezbroj udaranja, „prljavih“ poteza, neodgovarajuće reagovanje direkcije, obeležja su jedne veoma haotične priredbe na čuvenoj stazi HOKENHAJMRING, u Nemačkoj, u drugoj rundi popularne serije TCR EVROPA.

Naravno, nas je najviše zanimao naš šampion, 34. godišnji DUŠAN DUCA BORKOVIĆA, i njegov „hjundai“ sa brojem 62.

Nažalost, DUŠAN DUCA BORKOVIĆ je posle niza udaraca i potpuno oštećenog automobila a posle velike borbe odustao u poslednjem krugu, nadomak cilja..posle trke je rekao..

„Bilo je sve to katastrofalno, udaran sam sa svih strana. Nema ni jednog dela na automobilu koji mi nije izudaran…Mnogo lepo ponašanje vozača….digla mi se hauba, morao sam potpuno da usporim. Ja u životu to nisam video, katastrofa….ne verujem da će sutra nešto biti bolje… pogrešio sam na kvalifikacijama, za nekoliko desetinki..da toga nije bilo sve bi bilo drugačije…moram se okrenuti sledećoj rundi na pisti SPA…“

Na HOKENHAJMRINGU je pobedio Britanac FAJLS. U nedelju, u 11.30 vozi se druga trka.

Izvor: Mojsvetbrzine.rs

TCR Europe, Hokenhajmring – Požrtvovana borba Borkovića, ali i nesportsko ponašanje rivala

Najbolji srpski automobiliosta Dušan Borković je treću trku u TCR Evropa šampionatu, koja je vožena na stazi Hokenhajm u Nemačkoj, završio samo jedan krug pre cilja zbog velikih problema sa automobilom, koji su nastali kao posledica nekoliko udaranja tokom trke.

Vozač NIS Petrol tima u saradnji sa Target Competition timom u svom automobilu Hyundai i30 N sa brojem 62 na kvalifikacijama je zauzeo 14. mesto što mu je odredilo 14. startnu poziciju na obe trke druge trkačkog vikenda u Nemačkoj. U izuzetno jakoj konkurenciji 32 automobila naš as je samo jedan krug do kraja držao 13. poziciju, a onda je usled problema sa automobilom završio trku na domak cilja. Borković je više od polovine trke vozio sa polupodignutom haubom, oštećenim spliterom, polupanom šoferšajbnom i raznim polomljenim delovima automobila koji su ga znatno kočili od samog starta. Kada je bilo gotovo sigurno da će izuzetnom požrtvovanošću uzeti prve bodove na Hokenhajmu, automobil je u potpunosti otkazao posle udarca  Džona Filipija.

“Sve je krenulo od kvalifikacija kojima nisam bio zadovoljan. Nisam pronašao pravi ritam, a koliko je jaka konkurencija najbolje govori da se čak nas 14 vozača spakovalo u pola sekunde, što znači da su me stotinke delile od drugog dela kvalifikacija i bolje startne pozicije. Ali to zaista samo svedoči o izuzetnoj konkuretnosti šampionata. Iako je staza Hokenhajm za mene potpuno nova i znao sam da neće biti lako, ipak nisam očekivao ovakvo ponašanje vozača. Ovoliko udaraca koliko sam dobio na ovoj trci, u životu nisam dobio. Nema dela na automobilu koji mi nije udaren. Zbog svih tih oštećena išao sam čak 15km/h sporije od drugih i na pravcima su me svi obilazili. Boriću se sutra lavovski kao i danas, ali sa ovakvom gužvom na stazi i startnom pozicijom kao današnjom ne očekujem mnogo. Daću sve od sebe i nadam se da ću uzeti neki bod sutra jer je na kraju sezone svaki bod bitan”, rekao je Dušan Borković posle trke.

Druga trka na Hokenhajmu biće održana sutra u 11:35h, sa direktnim prenosom na drugom program RTS-a.

PR saopštenje - NIS PETROL TEAMčitanja : 384Komentari