home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Izvor : Pressonline.rs

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije još uvek ne znaju kada će početi izdavanje novih registarskih tablica za automobile, iako je njihova zamena trebalo da počne još 6. juna prošle godine.

 (Dalje)Još jedan u nizu doteranih Mercedesovih modela stiže iz nemačke kuće Vath Automobiltechnik, a radi se o modifikovanom ML 63 AMG.

 (Dalje)

Mazda Motor Corporation je dobila prestižnu nagradu za najbolji tehnološki izum za 2010. godinu koji na godišnjem nivou dodeljuje Konferencija istraživača u oblasti auto-industrije i novinara Japana.

 (Dalje)

U današnjem Volkswagenovom kratkom saopštenju se navodi da je nadzorni odbor kompanije odobrio kupovinu Karmannove fabrike u nemačkom Osnabrücku, gde će 2011. godine početi proizvodnja novog modela.

 (Dalje)

Mada se ovih dana više priča o novom Audiju A8 (čija premijera je zakazana za 30. novembar), u nemačkoj kompaniji rade i na serijskom A7, koji je inače u formi studije Sportback concept prikazan javnosti na ovogodišnjem Salonu automobila u Detroitu.

 (Dalje)

Do kraja godine Opel (sajt uvoznika je www.opel.rs) je svojom bogatom ponudom, omogućio uštedu i obezbedio odlično opremljene automobile po nižim cenama.

 (Dalje)

Američki "Dženeral motors" (GM) će sredinom decembra predstaviti novi plan spasavanja "Opela", koji treba da uključi smanjenje kapaciteta u Evropi do 20 procenata.

 (Dalje)

Holandski proizvođač sportskih automobila Spyker je najavio da će krajem ove godine prestati sa proizvodnjom u mestu Zeewolde u Holandiji i da će se nakon toga proizvodnja preseliti u Veliku Britaniju, i to u Coventry, kod dobavljača CPP Manufacturing koji je još od 2000. godine Spykerov partner.

 (Dalje)

Izvor : Blic.rs

U "Fiatov" automobil "punto", koji se već osam meseci proizvodi u Kragujevcu, počela je ugradnja delova koje prave kompanije iz Srbije.

 (Dalje)

Citroen DS2 za 2012.

20 Nov 2009 - 11:02 Top secret Link

Citroen će svoju DS porodicu (za sada je predstavljen samo DS3, ali se 2011. očekuju i DS4 i DS5) tokom 2012. godine proširiti još jednim članom – modelom DS2.

 (Dalje)

Heico Volvo C30 1.6D DRIVe

20 Nov 2009 - 10:58 Tuning Link

Nedavno obnovljeni Volvo C30 je već prošao tretman u tjuning kući Heico Sportiv, koja se u obradi ovog najmanjeg Volvo modela pozabavila i njegovom ekonomičnom 1.6D DRIVe verzijom (po fabričkim podacima na 100 km naime troši 3,9 litara goriva na 100 km).

 (Dalje)

ABT Volkswagen Golf GTD

20 Nov 2009 - 09:17 Tuning Link

I nemački ABT Sportsline se pridružio tjunerima koji su se već pozabavili novim Golfom GTD.

 (Dalje)

Lee Noble, koji je osnovao britanskog proizvođača sportskih automobila Noble Automotive Ltd. (ali ga je kasnije prodao), sada najavljuje svoj povratak, i to novim automobilom za koji će biti zadužena njegova nova kompanija – Fenix Autromotive.

 (Dalje)

Kao što je bilo i najavljeno pre nekoliko meseci, od sredine novembra je sa proizvodnih traka počeo da silazi Smart Fortwo Electric Drive sa elektropogonom, koji će u početku (prva serija ima 1000 komada) biti dostupan samo odabranom krugu kupaca, dok će se u slobodnoj prodaji pojaviti tokom 2012. godine.

 (Dalje)

Uvek spremni lovci na auto novitete su u okolini Minhena uhvatili test vozilo BMW serije 1 Hybrid, sa sve "Hybrid Test Vehicle" oznakama.

 (Dalje)