home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Francuski proizvođač automobila "Reno" (Renault) najavio je da će, posle pada prodaje svojih vozila u oktobru za 14 odsto, privremeno zatvoriti pet fabričkih postrojenja.

 (Dalje)Holandski proizvođač ekskluzivnih sportskih automobila Spyker Cars N.V. je promovisao novi model – C8 Laviolette LM85, odnosno drumsku verziju njihovog trkačkog automobila GT2 LeMans.

 (Dalje)

Hamann BMW serije 7

15 Nov 2008 - 18:42 Tuning Link

Odmah nakon Maseratija GranTurismo (o tome više OVDE), nemački Hamann Motorsport je opet bacio pogled i na svoje standardne "žrtve" – modele bavarskog BMW-a.

 (Dalje)

SEMA Salon tjunera u Las Vegasu, na kome je Dodge Challenger (odnosno njegove modifikovane verzije) bio jedan od najzanimljivijih eksponata, je doduše završen, ali tjuneri naravno ne miruju.

 (Dalje)

Automobil najčuvenijeg špijuna na svetu Džejmsa Bonda, koji je korišćen tokom snimanja filma "Špijun koji me je voleo", naći će se sledećeg meseca na aukciji, javio je BBC.

 (Dalje)

Kompanija Verano Motors (www.verano.rs), generalni uvoznik i distributer Peugeot vozila za Srbiju započela je specijalnu novembarsku akciju za vozila iz komercijalnog programa. Uz posebne finansijske pogodnosti, potencijalni vlasnici će moći da se odluče za Bipper, Partner Origin, Novi Partner, Expert ili Boxer.

 (Dalje)

Japanski treći veliki proizvođač automobila "Nisan" je saopštio da će smanjiti proizvodnju u Japanu za još 72.000 vozila tokom ove poslovne godine do sledećeg marta, zbog pada potražnje, prenela je agencija Blumberg.

 (Dalje)

I uvoznik Suzukija za našu zemlju, kompanija Euro Sumar (Beograd, Vojislava Ilića 145, tel. 011/288 60 76, www.suzuki-yu.co.yu), odobrava popuste kupcima ovih japanskih automobila.

 (Dalje)

Project Kahn Audi R8

15 Nov 2008 - 00:33 Tuning Link

Tjuning kuća Project Kahn, koja je posle bezbrojnih doterivanja najekskluzivnijih automobila nedavno u svoje ruke uzela i korejski Ssangyong Rexton (o tome više OVDE), sada kupcima nudi i modifikovani Audi R8.

 (Dalje)

Volkswagen je saopštio da je njihov kompaktni SUV model Tiguan od sada u Nemačkoj dostupan i u varijanti sa pogonom samo na prednjim točkovima, koja je lakša i ima manju potrošnju od brata sa 4x4 pogonom.

 (Dalje)

U nemačkom Hamann Motorsportu nikad ne miruju, a i Salon tjunera u Esenu je opasno blizu (počinje 29. novembra), pa i ne iznenađuje pojava još jednog modifikovanog automobila iz njihove ponude.

 (Dalje)

Uhvaćen Peugeot 3008

14 Nov 2008 - 17:56 Top secret Link

Zajedno sa novim serijskim modelom 308 CC i studijom RC HYmotion4, Peugeot je na Salonu automobila u Parizu početkom prošlog meseca pažnju privlačio još jednim koncept automobilom. Radilo se o modelu Prologue HYmotion4 concept, koji najavljuje skori dolazak serijskog Peugeotovog crossover automobila (mešavina monovolumena i SUV-a) na bazi aktuelne 308 – ice i koji bi trebalo da ponese ime 3008.

 (Dalje)

Kupci "zastavinih" automobila ne treba da se brinu za rezervne delove jer će do 20. novembra, kada se ukida proizvodnja automobila, biti završena i proizvodnja tih delova u količinama koje će zadovoljiti potrebe tržišta u narednih najmanje sedam godina, izjavio je danas Tanjugu generalni direktor grupe "Zastava vozila" Zoran Radojević.

 (Dalje)

Edo Porsche Cayenne GTS

14 Nov 2008 - 16:45 Tuning Link

Nemačka kompanija Edo Competition je odavno poznata kao specijalista kada se radi o izuzetnim preradama najbržih i najskupljih automobila na svetu (dovoljno je podsetiti se njihovih modifikacija Lamboghinija Murcielago LP640 i Gallardo, Porschea 911 Turbo, Forda GT, Ferrarija 599GTB, Ferrarija Enzo i Maseratija MC12 Corsa), dok je najnoviji rad ove kuće jedan SUV model – Porscheov Cayenne GTS.

 (Dalje)

Kragujevačka fabrika „Zastava”, u kojoj se 20. novembra zvanično ukida proizvodnja dosadašnjih modela automobila, na lageru za prodaju ima samo još 150 automobila „jugo”, 220 „zastava101” i 12 „florida”, izjavila je Tanjugu Ljiljana Milosavljević, rukovodilac službe plasmana automobila.

 (Dalje)