home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Agencija za privatizaciju saopštila je da je raskinut Ugovor o prodaji akcija AD "Ikarbus" Beograd, jer kupac "Avtodental -Service" iz Ruske Federacije nije ispunio ugovorne obaveze i posle isteka drugog naknadnog roka koji mu je odobren.

 (Dalje)Novi Ford C-Max

4 Sep 2009 - 01:16 Noviteti Link

Ni Ford neće biti bez svetske premijere na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu. Njihova najvažnija novost je druga generacija kompaktnog MPV modela C-Max, koji je inače najavljen još u martu ove godine na Salonu u Ženevi, i to studijom Iosis Max.

 (Dalje)

Mada je pažnja automobilske javnosti proteklih dana i nedelja bila usmerena pre svega na njihov novi SUV iX35 (nasleđuje dosadašnji Tucson), kao i model i40 (nova Sonata), u Hyundaiju imaju još jednog keca u rukavu.

 (Dalje)

Kompanija "Čeri automobili" počeće da prodaje električne automobile najverovatnije u junu naredne godine, zahvaljujući vladi koja ohrabruje proizvođače da izrađuju ekološki prilagođena vozila, prenela je njujorška agencija Blumberg. 

 (Dalje)

BMW je i zvanično potvrdio da će Mini Coupe concept i Mini Roadster concept, čija će zvanična premijera biti održana sredinom ovog meseca na Salonu automobila u Frankfurtu, krenuti i u serijsku proizvodnju.

 (Dalje)

Sa proizvodnih traka fabrike Mioveni u Rumuniji danas je sišao jubilarni, milioniti primerak Dacia automobila na X90 platformi, koju koristi porodica Logan/Sandero modela.

 (Dalje)

Vlada Srbije donela je danas odluku da se do kraja godine produži rok subvencionisane kupovine novih automobila, po sistemu "staro za novo", izjavio je danas potpredsednik vlade zadužen za evropske integracije Božidar Đelić.

 (Dalje)

Sem popusta za Toyotu, Volvo, Saab, Audi, Ford, Hondu, Peugeot, Seat..., o čemu je nedavno već bilo reči, domaćim kupcima se sa sniženim cenama nude i modeli Renaulta, Opela, Škode, Mazde, Minija, Kije i Volkswagena.

 (Dalje)

Nakon standardnih verzija novog Renaulta Megana, na naše tržište je posredstvom domaćeg uvoznika francuske marke (www.renault.rs) stigla i njegova praktičnija Grandtour, odnosno karavan varijanta.

 (Dalje)

Audi je najavio da će 15. septembra na Salonu automobila u Frankfurtu premijeru na njihovom izložbenom prostoru doživeti i studija E-Tron na elektropogon.

 (Dalje)

"Auto-Moto fest Niš 2009", odnosno prvi Sajam automobila, motora i prateće opreme u tom gradu, biće održan od 2. do 4. oktobra u hali Sportskog centra Čair.

 (Dalje)

Kompanija Verano Motors, generalni uvoznik i distributer Peugeot vozila za Srbiju, potpisala je 2. septembra 2009. godine ugovor o pružanju nove usluge „Pomoć na putu” sa kompanijama Delta Generali Osiguranje i Europ Assistance, koja obezbeđuje vozačima Peugeot automobila 24-časovnu uslugu u Srbiji i u Evropi.

 (Dalje)

Povratak Alfa Romea na tržište SAD-a je u planu već neko vreme (očekuje se 2011. godine), ali kako stvari sada stoje, najmanji model italijanske fabrike – MiTo, neće se naći u američkoj ponudi, budući da će fokus biti na većim modelima. 

 (Dalje)

Ministarstva unutrašnjih poslova i finansija trebalo bi u narednih nekoliko dana da nađu rešenje za problem građana Bosne i Hrvatske kojima saobraćajci skidaju tablice sa kola jer imaju i srpsko državljanstvo. Predsednik Komiteta za bezbednost Damir Okanović ponovio da zakon ne predviđa skidanje tablica.

 (Dalje)