home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Pojavile su se prve fotografije (izvor je nemački AutoBild) koje prikazuju potpuno nemaskiranu spoljašnjost novog Mercedesa SLS AMG (do sada su bile dostupne samo zvanične slike unutrašnjosti i zamaskiranih prototipova), čija prodaja startuje u prvoj polovini 2010.

 (Dalje)Kao što je bilo i najavljeno, Jaguar je večeras u Londonu, uz pomoć slavnog Jay Lena, održao i zvaničnu promociju nove generacije modela XJ (dosadašnji je inače predstavljen 2002. godine, a redizajniran 2007.).  

 (Dalje)

Kina je u prvoj polovini ove godine pretekla SAD i postala najveće tržište automobila na svetu, sa ukupno prodatih 6,1 milion vozila, pokazali su danas objavljeni podaci kineskog Udruženja proizvođača automobila.

 (Dalje)

Kao što je poznato, Porsche Carrera GT se više ne proizvodi ali i pored toga privlači pažnju tjunera. Među njima se posebno ističe nemački Gemballa, koji je ovaj put dovoljno bogatim kupcima ponudio vizuelno veoma zanimljivu Carreru GT Matt Edition.

 (Dalje)

Najveća južnokorejska automobilska industrija "Hjundai motor" predstavila je domaćem tržištu svoje prvo hibridno vozilo "elantra LPI", namenjeno podmirivanju rastuće tražnje za automobilima sa niskom potrošnjom.

 (Dalje)

Domaći uvoznik španskog Seata (www.seat.rs) kupcima nudi modele Alhambra i Leon po specijalnim akcijskim cenama.

 (Dalje)

Kao što je bilo i najavljeno, na naše tržište su stigle prve Lade Kaline opremljene klima uređajem i novim benzinskim agregatom od 1,4 litra zapremine.

 (Dalje)

Uprkos nedavnom negiranju, u Lexusu, po poslednjim insajderskim informacijama, ipak pripremaju i sportsku IS-F verziju njihovog kabrioleta IS C, predstavljenog inače prošle godine na Salonu automobila u Parizu.

 (Dalje)

Subaru je novi Legacy sedan (o tome više OVDE) zvanično promovisao na poslednjem Salonu automobila u Njujorku, dok je karavanski Legacy Touring Wagon svetlost dana ugledao 20. maja, u sklopu prezentacije japanske verzije ovog modela.

 (Dalje)

Novi video : BMW X6 M

9 Jul 2009 - 00:22 Video Link

VIDEO I : BMW X6 M

 (Dalje)

Mada je zvanična premijera novog Jaguara XJ (dosadašnja generacija je inače predstavljena još 2002. godine, a redizajnirana 2007.) trebalo da se održi sutra uveče u Londonu, oficijelne slike potpuno novog Jaguara XJ su se danas pre vremena našle na internetu, prekinuvši tako višemesečnu igru skrivanja, teaser i špijunskih slika (prva teaser slika je objavljena još na ovogodišnjem Salonu automobila u Šangaju), kojom je britanska fabrika (sada doduše u vlasništvu indijskog Tata Motorsa) podizala tenziju pred promociju.

 (Dalje)

Prema poslednjim vestima, budući trovratni model nove Opel Astre, planiran za 2011. godinu, biće veoma, veoma sličan automobilu na ovoj zvaničnoj Opelovoj skici. Tako bar najavljuje Malcolm Ward, dizajner automobila.

 (Dalje)

U prvih šest meseci ove godine sa porastom prodaje u Zapadnoj Evropi i padom na tržištima Srednje i Istočne Evrope, Chevrolet zauzima 2,2 % tržišnog udela ukupnog evropskog tržišta sa 214.520 prodatih automobila u odnosu na 269.319 u istom periodu prošle godine.

 (Dalje)

Najveći francuski proizvođač vozila "Pežo-Sitroen" saopštio je danas da je u prvoj polovini godine zabeležio pad prodaje od 14 odsto, zbog globalne recesije.

 (Dalje)

Kako piše britanski Autocar (odakle je i ovaj crtež), Škoda planira da u narednih pet godina proširi svoju gamu sa nekoliko novih modela, među kojima posebnu pažnju privlači najava kupea sa petora vrata.

 (Dalje)