home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nakon one vesti o milionitoj Merivi, evo još jednog slavljenika. Ovoga puta slavi Ford, i to 500.000-ti primerak modela Ka prodat na tržištu Velike Britanije.

 (Dalje)Danas je sa proizvodnih traka Opelove fabrike u španskoj Saragosi sišao jubilarni, milioniti primerak Merive (slavljenik je inače Meriva 1.3 CDTI ecoFlex), naglašavajući tako na najbolji način koliko je za Opel ovaj model važan na evropskom tržištu.

 (Dalje)

Drugi po veličini južnokorejski proizvodjač vozila "Kija" počeo je da prodaje svoj prvi hibridni automobil "forte", koji koristi tečni prirodni gas (LPG) i benzin, u pokušaju da pridobije kupce koji sve više traže vozila manje potrošnje goriva.

 (Dalje)

Ove špijunske fotografije su napravljene tokom poslednjih test vožnji potpuno nove generacije Saaba 9-5 (premijeru će imati za dva meseca na Salonu automobila u Frankfurtu) i prikazuju nemaskairani prednji deo automobila, koji je očigledno inspirisan Saabovim konceptom Aero-X od pre nekoliko godina.

 (Dalje)

Mada će prve isporuke početi krajem trećeg kvartala ove godine, novi hibridni Lexus HS250h je na domaćem, japanskom tržištu već naišao na veliko interesovanje.

 (Dalje)

Dok čekamo septembarski IAA Salon automobila u Frankfurtu i serijsku verziju prošle godine predstavljenog koncepta Mini Crossover (na slikama), traju nagađanja oko njegovog naziva.

 (Dalje)

Ovlašćeni uvoznik i distributer za vozila Subaru u našoj zemlji, kompanija "Nicos C. Kattamis (S&M) Ltd", odlučila je da svoju promotivnu kampanju sa sniženim cenama za sva vozila iz proizvodnog programa japanskog proizvođača automobila, produži i tokom leta.

 (Dalje)

Posetite ovlašćeni Audi servis i proverite ispravnost svih vitalnih sistema svog automobila.

 (Dalje)

Vlada će sledeće sedmice doneti uredbu na osnovu koje će i pravna lica moći da preregistruju vozila sa crnogorskim tablicama pod istim uslovima kao i fizička.

 (Dalje)

Motorni benzin jeftiniji je u proseku za 2,73 dinara, a dizel goriva za 3,24 dinara. Nova cena motornog benzina MB 95 i BMB 95 je 101,08 dinara, evro premijum BMB 95 košta 108,37 dinara, BMB 92 iznosi 99,54 dinara, dok je cena dizel goriva D1 90,34 dinara.

 (Dalje)

Ove špijunske fotografije su napravljene na nemačkoj stazi Nirburgring i oko nje i prikazuju praktično nemaskirani Mercedes E klase Cabrio sa sklopivim platnenim krovom, spreman za Salon automobila u Frankfurtu, a koji naravno zamenjuje dosadašnji Mercedes CLK.

 (Dalje)

Hyundai Motor je nedavno objavio prve zvanične fotografije i detalje o obnovljenoj varijanti SUV modela Santa Fe za korejsko tržište (prodaja tamo startuje još ovog leta), a lovci na auto novitete su ovih dana uspeli da uhvate i nemaskirani primerak evropske verzije tog modela, koji će šira javnost na Starom kontinentu moći da vidi na septembarskom Salonu automobila u Frankfurtu. 

 (Dalje)

Proizvodnja automobila u Evropi mogla bi ove godine da padne za četvrtinu jer napori vlada da podstaknu kupovine nisu uspeli da spreče pad tražnje, objavili su evropski proizvođači vozila.

 (Dalje)

Svi koji su se (s pravom) pitali koliko je u stvari bezbedan najjeftiniji novi automobil na svetu - indijski Tata Nano (koji se za sada i prodaje samo u Indiji), sada su dobili odgovor na svoje pitanje.

 (Dalje)