home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Bez obzira na nove modele (kao što je Fluence), francuski Renault ove godine na Salonu automobila u Frankfurtu više pažnje privlači svojom kolekcijom od čak četiri elektroautomobila, od kojih će se neki naći i u serijskoj proizvodnji.

 (Dalje)Trend oživljavanja automobilskih legendi se nastavlja. Tako je posle Volkswagenove nove Bube, BMW-ovog novog Minija, pa Fiata 500 i najave da BMW radi i na Isetti za 21. vek, spremna i reinkarnacija već odavno legendarnog istočnonemačkog Trabanta.

 (Dalje)

Mercedes E63 AMG Estate

15 Sep 2009 - 13:25 Noviteti Link

Sportski Mercedes E63 AMG, čija svetska premijera je održana u aprilu na Salonu automobila u Njujorku, na Salonu u Frankfurtu dobija i svoju Estate, odnosno karavan varijantu koja će na tržištu starovati u februaru 2010. godine.  

 (Dalje)

Dugo je trajalo, ali je na kraju Aston Martin konačno na ovogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu i zvanično predstavio konačnu, serijsku verziju svog dugo očekivanog automobila sa četiri vrata i za četiri putnika – model Rapide.

 (Dalje)

Nastavlja se serija modifikacija novog Porscheovog gran turismo modela Panamera. Tako je posle tjuning kuća Oakley Design, 9ff, Gemballa i TopCar, i nemački TechArt na Salonu u Frankfurtu predstavlja svoju verziju.

 (Dalje)

Corvette ZR1 Geiger GTS

15 Sep 2009 - 11:49 Tuning Link

Ni nemački Geiger Cars nije došao na Salon automobila u Frankfurtu bez nove kreacije.

 (Dalje)

Iz Land Rovera na Salon automobila u Frankfurt stiže nova, Autobiography edicija nedavno obnovljenog Range Rovera Sport (predstavljen inače na poslednjem Salonu u Njujorku).

 (Dalje)

Nakon Minija Coupe Concept (čije su slike i detalji objavljeni 26. avgusta, tačno na dan kada je Mini proslavio svoju 50-godišnjicu), kao premijera na Salon automobila u Frankfurtu stiže i njegova otvorena Roadster varijanta sa platnenim krovom.

 (Dalje)

U nemačkom Manhart Racingu su se ponovo pozabavili transplatacijom V10 motora u neki BMW sa M oznakom.

 (Dalje)

Hofele–Design, poznati nemački tjuner za modele Audija i Volkswagen, u čast Silk Way Rally-a (prolazi kroz Rusiju, Turkmenistan i Kazahstan) predstavlja specijalno izdanje Volkwagenovog SUV modela Touareg.

 (Dalje)

Steenstra GCM Styletto EV

15 Sep 2009 - 08:37 Vesti Link

Iza ovog imena se krije još jedan američki projekat sportskog automobila na elektropogon, koji bi trebalo da se pojavi u prodaji marta 2013. godine, naravno u limitiranom broju primeraka.

 (Dalje)

Da bi spasio novi "Krajsler", izvršni direktor kompanije Serđo Markione namerava da kreira novi putnički automobil srednje veličine tipa sedan koji bi mogao da se nadmeće sa najboljim svetskim modelima u toj klasi, izveštava američka agencija Blumberg i navodi da je za taj posao potrebno tri do pet godina, ali da bi taj zadatak mogao da se obavi i ranije.

 (Dalje)

Peugeot je za Salon u Frankfurtu pripremio i jedno iznenađenje, i to u vidu novog koncepta BB1, dugačkog tek 2,5 metara.

 (Dalje)

Renault je prošle nedelje sa jednom kratkom rečenicom i sa nekoliko teaser slika najavio da će na Salonu automobila u Frankfurtu održati premijeru čak četiri svoja automobila na elektropogon.

 (Dalje)

Seat IBZ Concept

15 Sep 2009 - 00:57 Concept cars Link

Nakon Exea ST (Sport Tourer), Seat će svoju porodicu karavana tokom sledeće godine proširiti još jednim modelom, i to Ibizom ST koja će zameniti nekadašnju Cordobu Vario.

 (Dalje)