home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Sem što na Salonu u Frankfurtu ima evropsku premijeru druge generacije modela Sorento, korejska Kia je ovaj SUV u tom nemačkom gradu predstavila i u hibridnoj verziji.

 (Dalje)VIDEO : Ford Grand C-Max

16 Sep 2009 - 09:00 Video Link

Više o Fordu Grand C-Max možete pročitati OVDEItalijanski „Fijat” i francuski „Pežo-Sitroen” jedina su dva proizvođača automobila koja poštuju planove EU usmerene na smanjenje potrošnje goriva i emisije ugljen dioksida.

 (Dalje)

Od 11. septembra kompanija Delta Automoto je krenula sa akcijom pod sloganom Dodajte gas na putu uspeha, u okviru koje poklanja TNG uređaj i besplatno redovno servisno održavanje vozila u garantnom roku prilikom kupovine vozila Punto van i Doblo Cargo Maxi.

 (Dalje)

Mada je glavni Fordov novitet na Salonu automobila u Frankfurtu porodični dvojac C-Max i Grand C-Max, pažnju privlači i novi prototip Focus BEV (Battery Electric Vehicle).

 (Dalje)

Vodeći proizvođači automobila sa pogonom na gorive ćelije, Honda motor ko., Ltd., Dajmler AG, Ford motor kompanija, Dženeral motors korporacija/Opel, Hjundai motor kompanija, Kia motors korporacija, savez Renoa SA i Nisan motor korporacije i Tojota motor korporacija, izdali su zajedničku izjavu u vezi razvoja i nastupa na tržištu svojih automobila sa gorivim ćelijama, a u obliku „Pisma o namerama“.

 (Dalje)

VIDEO : Bentley Mulsanne

16 Sep 2009 - 01:25 Video Link

VIDEO I : Bentley Mulsanne

 (Dalje)

Po prvi put u višedecenijskoj istoriji "Škode", sa njenih proizvodnih traka je izašao i džip koji je dobio ime "Jeti" i kojim ta fabrika želi da uđe na tržište džipova kojim za sada uglavnom vladaju "Folksvagen" , "Mercedes" i "Tojota", saopšteno je iz auto-kuće "Vidovdan".

 (Dalje)

Iz nove Hyundaijeve fabrike u Češkoj stiže i30 Made in Europe, sa nižom cenom i bogatom opremom, a domaći uvoznik korejske marke (www.hyundai.rs) ima i zanimljivu ponudu za kupovinu ovog modela.

 (Dalje)

VIDEO I : Citroen REVOLTe

 (Dalje)

Toyota je novu, treću generaciju hibridnog modela Prius premijerno prikazala još u januaru na Salonu automobila u Detroitu, evropska promocija je održana početkom marta na Salonu u Ženevi, a nedavno je domaći uvoznik Toyote novi Prius konačno predstavio i publici u Srbiji.

 (Dalje)

VIDEO I : Audi R8 Spyder

 (Dalje)

Lotus se vraća u Formulu 1

15 Sep 2009 - 19:04 Vesti Link

Međunarodna automobilska federacija (FIA) vratila je danas ekipu Lotus u takmičenje u svetskom šampionatu Formule jedan. Lotus će se sledeće sezone vratiti u takmičenje posle 15 godina i biće 13. ekipa u šampionatu.

 (Dalje)

Počevši sa Sajmom automobila u Frankfurtu i svetskom premijerom nove Opel Astre – Opel je najavio uvođenje novog korporativnog identiteta prilagođavajući ga izgledu svojih proizvoda.

 (Dalje)

Španski proizvođač automobila SEAT je objavio da je postao ekskluzivni sponzor UEFA Evropske lige. Trogodišnji ugovor će biti važeći do kraja fudbalske sezone 2011-2012.

 (Dalje)