home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Japanska kompanija "Suzuki" planira da podigne novu fabriku u Indiji 2011. godine u kojoj će se godišnje proizvoditi oko 300.000 vozila, kako bi se zadovoljila sve veća potražnja za njenim automobilima u Indiji, prenele su agencije.

 (Dalje)Kao deo obeležavanja 20-godišnjice modela MX-5 (poznat i kao Miata, a u Japanu prosto kao Roadster), Mazda će na predstojećem, 63. Salonu automobila u Frankfurtu izložiti i studiju MX-5 Superlight.

 (Dalje)

Grupa Kenigseg (Koenigsegg) obezbedila je novac za preuzimanje proizvođača automobila Saab od Korporacije Dženeral motors (General Motors), saopštila je danas vlada Švedske.

 (Dalje)

VIDEO : nova Mazda3 MPS

7 Sep 2009 - 16:06 Video Link

VIDEO I : nova Mazda3 MPS

 (Dalje)

SV12 R je još jedna ekstremna prerada iz arsenala nemačkog Brabusa, koga će publika inače moći da upozna na Salonu automobila u Frankfurtu.

 (Dalje)

Kompanija Mercedes-Benz SCG je u petak, 04. septembra 2009. godine isporučila 10 vozila brenda smart kompaniji AAA-1 rent, koja je predstavništvo SIXT rent a car za Srbiju i Crnu Goru.

 (Dalje)

Kineska prodaja automobila mogla bi porasti 28 odsto u odnosu na prošlu godinu i dostići 12 miliona u 2009., čime bi nadmašila broj automobila kupljenih na američkom tržištu, prenele su danas agencije. 

 (Dalje)

Nekoliko dana posle zvaničnog saopštenja francuske PSA grupacije (Peugeot i Citroen) i japanskog Mitsubishija da su postigli dogovor o prodaji zajedničkog elektroautomobila na evropskom tržištu, danas stiže i prva slika tog modela, kao i osnovni tehnički detalji.

 (Dalje)

Hyundai Motors Company je i zvanično potvrdio nedavne priče o tome da će njihov predstavnik u B segmentu -  model i20, od sledeće godine početi da se proizvodi i u Turskoj.

 (Dalje)

Novi član Fordove specijalne Black Magic porodice modela je Mondeo koji se, kao i ostali u Black Magic ediciji (Focus, C-Max, Fusion), odlikuje crnom bojom karoserije i bogatijom standardnom opremom.

 (Dalje)

Nemačka firma Luis AG će od 9. septembra tamošnjim kupcima ponuditi dve verzije svog malog gradskog elektroautomobila Free (njegova vizuelna sličnost sa Daewoo/Chevrolet Matizom ipak bode oči), koji će se međutim sklapati u Kini.

 (Dalje)

Izvor : Novosti.rs

„Zastavina“ Fabrika automobila spremna je da do kraja godine kupcima, prema subvencionisanom modelu prodaje - „staro za novo“, isporuči još 5.000 automobila „punto“ - kažu u ovoj fabrici.

 (Dalje)

Audi po anketi predstavlja najatraktivniju marku automobila u Nemačkoj. Kompanija u Ingolštatu je u poređenju sa 2008. godinom još više izgradila svoju vodeću poziciju, saopštila je konsultantska firma za strategiju marke.

 (Dalje)

Među novitetima, koje je Mansory, specijalista za obradu Porschea, pripremio za ovogodišnje izdanje ženevskog Salona, bio je i Mansory Chopster, odnosno modifikovani Porsche Cayenne Turbo S, koga će u doteranoj i ekskluzivnijoj verziji ovog meseca videti i posetioci Salona u Frankfurtu.

 (Dalje)

Pošto su svoj novi model prvo u formi koncept vozila 200EX prikazali početkom marta ove godine na Salonu automobila u Ženevi, njegovo ime objavili u aprilu na press konferenciji na Salonu u Šangaju (do tada je bio poznat samo pod kodnom oznakom RR4), naknadno saopštili da će ga pokretati novi 6,6 litarski V12 motor i da će u Evropi koštati 213.000 evra, ljudi iz britanske kompanije Rolls-Royce Motors Cars (ali u vlasništvu bavarskog BMW-a) su sada konačno i definitivno otkrili sve detalje o novom Ghostu, objavivši i set zvaničnih fotografija i jedan video.

 (Dalje)