home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Prema poslednjim izveštajima, u Fiatu ubrzano rade na proširenju karoserijskih varijanti svog uspešnog retro modela Fiata 500. Jedna od njih (pored kabriolet izdanja) jeste i 4x4 verzija i to u formi malog gradskog karavana Giardinetta, kojim bi Fiat od 2010. godine ušao u borbu za kupce sa Minijevim modelom Clubman.

 (Dalje)Uskoro će se pojaviti još jedan američki supersportski automobil. Tačnije, novi Revenge GTM-R će imati premijeru sledećeg meseca na Salonu automobila u Detroitu, a predstavlja proizvod kompanije Revenge Designs (do sada poznati kao tjuneri različitih GM-ovih modela, poput Pontiaca GTO i Solstice).

 (Dalje)

2009 BMW Z4 : novi video

24 Dec 2008 - 07:23 Noviteti Link

Više o novom BMW-u Z4 možete pročitati OVDE.Lexus je potvrdio da će na Salonu automobila u Detroitu (2009 Detroit Auto Show) sledećeg meseca predstaviti novi sedan sa hibridnim pogonom, prosto nazvan HS 250h.

 (Dalje)

General Motors je nakon prvih zvaničnih fotografija novog Cadillaca SRX, juče objavio i kratak video o ovom crossoveru.

 (Dalje)

Saab 9-5 Griffin Edition

24 Dec 2008 - 00:13 Noviteti Link

Približavajući se polako kraju svog životnog ciklusa, aktuelni Saab 9-5 je doživeo još jedno specijalno izdanje – Griffin Edition.

 (Dalje)

Hyundai će od sledeće godine u svoje modele početi da ugrađuje novi šestostepeni automatski menjač, zaslužan za potrošnju manju do 12%, a takođe je i 12 kg lakši od petostepene transmisije.

 (Dalje)

Prodaja vozila posrnulog američkog auto-giganta "Dženeral motorsa" (GM) u Kini, uprkos ekonomskoj krizi u svetu, biće "značajno" iznad milion jedinica u 2009. godini, izjavio je danas predsednik azijske filijale GM Nik Rejli.

 (Dalje)

Pošto su najavili promociju novog hibridnog modela Insight za predstojeći Salon automobila u Detroitu, u Hondi planiraju i dalje. Tačnije, prema poslednjim vestima, hibridna verzija novog Jazza (evropsku premijeru je imao početkom oktobra na Salonu u Parizu) će se u prodaji pojaviti tokom 2010. godine.

 (Dalje)

Vulca S je nova kreacija italijanske kompanije Faralli & Mazzanti (F&M Auto), koja nam je već poznata pre svega po svom modelu Antas V8. Ovog puta su se odlučili za ugradnju V12 agregata, koji u zavisnosti od zapremine razvija snagu u rasponu od 450 do 600KS.

 (Dalje)

Audi A3 Black Edition

23 Dec 2008 - 09:07 Noviteti Link

Audi će u februaru naredne godine u Velikoj Britaniji početi sa isporukom posebne (i naravno limitirane), Black Edition serije svog kompaktnog modela A3, koji će se naravno odlikovati crnim eksterijerom i istim takvim enterijerom.

 (Dalje)

Toyota je u veoma kratkom press saopštenju (bukvalno u samo dve šture rečenice) najavila zvaničnu premijeru svog novog koncept automobila na NAIAS Salonu u Detroitu, koji se održava sledećeg meseca.

 (Dalje)

BMW je objavio zvaničan video-teaser, nazvan "X5 M Product Testing" o budućoj sportskoj M verziji svog SAV modela X5, čije pojavljivanje se očekuje na sledećem Salonu automobila u Ženevi, marta 2009. godine (isporuke kupcima treba da počnu u septembru iste godine).

 (Dalje)

Japanski proizvođač mini automobila "Suzuki" odlučio je da smanji proizvodnju u zemlji za oko 30.000 jedinica, pošto je globalna recesija drastično smanjila potražnju za vozilima i prinudila japanske kompanije na veliki broj otkaza i dalje kresanje proizvodnje. Domaća proizvodnja "Suzukija" biće smanjena na 1,16 miliona vozila, u odnosu na raniji plan od 1,19 miliona, saopšteno je u sedištu kompanije, u mestu Hamamacu.

 (Dalje)