home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kao što je već dobro poznato, BMW naslednika dosadašnjeg roadstera Z4 priprema u saradnji sa Toyotom. BMW i Toyota naime razvijaju zajednički sportski model, pri čemu će BMW-ova verzija dakle zameniti Z4 (nezvanično se pominje oznaka Z5), dok će Toyota svoju varijantu najverovatnije prodavati pod nazivom Supra (to ime je Toyota inače koristila od 1978. do 2002. godine).

Ta nova Supra je ovih dana po prvi put uhvaćena tokom testova, naravno još uvek pod maskom budući da do premijere još ima dosta vremena, možda i godinu dana.

Premijera bi trebalo da se održi u drugoj polovini 2017. godini, pri čemu se proizvodnja i BMW-a Z5 i Toyote Supre očekuje od 2018. godine, i to u Magna Steyr fabrici u austrijskom Gracu (proizvodnja bi trebalo da iznosi oko 60.000 komada oba modela godišnje).

Z5 i Supra će deliti platformu, motor će verovatno biti BMW-ov turbo šestocilindraš, ali pominje se i hibridna varijanta. I BMW Z5 bi po nekim vestima trebalo da dobije hibridnu varijantu, i to po informacijama koje je britanski Autocar dobio od insajdera.

BMW planira da Z5 ponudi u verziji sa mekim sklopivim krovom (mada nije isključen ni coupe), standardno sa zadnjim pogonom a opciono i sa xDrive pogonom na sva četiri točka.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Više slika na sajtu Motor1.comčitanja : 810Komentari

Odmah je jasno da je to-to.

Autor Fordovac 07 Sep 2016, 19:43