home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Smart SUV

Prošlog meseca smo na sajmu u Minhenu mogli da vidimo Smart Concept #1, najavu budućeg Smartovog SUV modela, dok su sada pred nama i patentni renderi njegove serijske verzije.

Serijski model (pod kodnim oznakom HX11) je u odnosu na pomenuti koncept naravno pretrpeo određene izmene, a na tržištu se po ranijim najavama očekivati tokom 2023. godine (premijera verovatno još krajem 2022. godine).

Smart SUV će se bazirati na platformi kineske kompanije Geely (sa kojom je Mercedes još ranije postigao dogovor o budućnosti marke Smart), uz najavu da će biti dizajniran uz pomoć Mercedesa.

Smart SUV

Ovaj model će označiti promenu u dizajnerskom jeziku brenda i pozicioniranju u skladu sa njegovim „rastućim premium i hight-tech aspiracijama“.Tačnije, najavljuje novi identitet brenda - lepši, sportskiji i, naravno, više "kul" nego ranije."

Osim u Kini (gde će se i proizvoditi), Smart SUV će se prodavati i u Evropi.

U pitanju je najveći Smartov model do sada (dužina koncepta je 4290 mm, širina 1910 mm, visina 1698 mm, međuosovinsko rastojanje 2750 mm), uz najavu da je "velikodušno dimenzionisana" unutrašnjost dizajnirana za potrebe mladih porodica (serijski model će imati pet sedišta).

Tu su i kratki prepusti, panoramski krov, LED svetla, enterijer sa premium izgledom i osećajem, jedinstveno unutrašnje osvetljenje, kao i 12.8-inčni displej.

U saopštenju međutim nema detalja o e-pogonu, baterijama i dometu. Ipak, nezvanično se pominje da će ovaj SUV raspolagati sa oko 260KS i baterijama od 70 kWh.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 447Komentari