home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Procurele su prve zvanične slike novog Toyotinog manjeg MPV modela Passo Sette, koji će se pojaviti i pod znakom Daihatsua, gde će poneti ime Boon Ruminous.

 (Dalje)Ono što je za Toyotu legendarni Land Cruiser, to je za Nissan već više od 50 godina model Patrol, čije je najnovije izdanje nedavno predstavljeno na zatvorenoj promociji u Dubaiju. Ipak, namerno ili ne, ove špijunske slike (napravljene mobilnim telefonom) su sa tog događaja nekako procurele u javnost i tajni više nema.

 (Dalje)

BMW će prema ranijim najavama u ponedeljak objaviti zvanične slike nove generacije svog modela Z4 (serije E89), ali su prve oficijelne fotografije (skenirane iz BMW-ove brošure) ovog automobila ipak pre vremena procurele na internet.

 (Dalje)

Prema poslednjim vestima, italijanski Lamborghini će svetsku premijeru nove, Superveloce varijante aktuelnog Murcielaga LP640 najverovatnije održati u martu naredne godine, na Salonu automobila u Ženevi (bilo je nekih najava da će Murcielago SV biti prikazan još u oktobru ove godine na Salonu u Parizu, ali se to ipak nije desilo). 

 (Dalje)

Odmah nakon one prve slike od pre neki dan, na kojoj se vidi prednji deo novog BMW-a Z4, na internet je procurela još jedna fotografija, ovoga puta zvanična, skenirana iz BMW-ove brošure (prvi set oficijelnih slika se inače očekuje 14. decembra).

 (Dalje)

Doduše, ovo ipak još nije prva zvanična slika (prvi set fabričkih fotografija se očekuje 14. decembra), ali se radi o do sada najboljem pogledu na novu generaciju BMW-ovog modela Z4.

 (Dalje)

Dobro, reč novi iz naslova ipak treba uzeti s rezervom, budući da se ovde u osnovi radi samo o redizajniranoj varijanti aktuelnog Golfa Plus, koji će se premijerno pojaviti 3. decembra na Salonu automobila u Bolonji.

 (Dalje)

Britanski CAR Magazine je danas objavio po svemu sudeći prve slike konačne, serijske verzije dugo očekivanog Aston Martinovog modela Rapide. 

 (Dalje)

Zvanično, nova generacija Toyote Prius (modelske godine 2010.) treba da se pojavi u januaru 2009. godine na Salonu automobila u Detroitu, ali zahvaljujući nedavnim procurelim slikama i ovom novom videu, tajni više nema.

 (Dalje)

Dok čekamo da Jaguar na sledećem Salonu automobila u Detroitu (januar 2009.) javnosti prvi put zvanično predstavi novi sportski sedan XF-R ( trebalo bi da ga pokreće 5,0 litarski V8 agregat sa kompresorom i najmanje 373kW/500KS), stižu i vesti da ova britanska fabrika u indijskim rukama (Tata Motors) radi na novim karoserijskim verzijama limuzine XF.

 (Dalje)

Saab 9-6X

20 Nov 2008 - 08:30 Top secret Link

Ako se ove slike pokažu autentičnim, Saab će kao bazu za svoj novi SUV model 9-6X (moguć naziv, dakle ništa zvanično) iskoristiti prilično kontroverznu Subaru Tribecu, koja baš i nije primer uspešnosti dizajna (mada, ukusi su različiti...).

 (Dalje)

Pojava potpuno nove, pete generacije BMW-a serije 7 i najava novog Audija A8, sasvim su dovoljan razlog da Mercedes uskoro predstavi redizajniranu verziju aktuelne S klase, koja se na tržištu nalazi od 2005. godine.

 (Dalje)

Uhvaćen Peugeot 3008

14 Nov 2008 - 17:56 Top secret Link

Zajedno sa novim serijskim modelom 308 CC i studijom RC HYmotion4, Peugeot je na Salonu automobila u Parizu početkom prošlog meseca pažnju privlačio još jednim koncept automobilom. Radilo se o modelu Prologue HYmotion4 concept, koji najavljuje skori dolazak serijskog Peugeotovog crossover automobila (mešavina monovolumena i SUV-a) na bazi aktuelne 308 – ice i koji bi trebalo da ponese ime 3008.

 (Dalje)

Iskreno, ovo je moglo i da se očekuje. Naime, iako u Renaultu dizajn prošle godine predstavljene Lagune III opisuju kao "dinamičan i fluidan sa rafiniranim linijama", kritike na realno prilično bezličan, pa i anemičan spoljašnji izgled (ovo se naravno ne odnosi na Lagunu Coupe), su očigledno urodile plodom pa su Francuzi već najavili prvi ozbiljan redizajn svog modela srednje klase.

 (Dalje)

Audi R4 ipak stiže?

13 Nov 2008 - 00:51 Top secret Link

Dosta se govorilo da Audi za 2010/2011. godinu sprema lansiranje manjeg sportskog automobila R4 po uzoru na atraktivni R8, a onda je u martu ove godine saopšteno da od toga neće biti ništa. Štaviše, izvor iz Audija je čak napomenuo da R4 uopšte nikad nije ni bio u njihovim planovima. Ipak, prema poslednjim informacijama koje objavljuje britanski magazin AutoExpress, izgleda da će R4 ipak ugledati svetlost dana, ali ne pre 2011. godine.

 (Dalje)