home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Rolls-Royce Silver Shadow II

Hooniganovi eksperti su predstavili još jedan neobični i fantastični projekat, a to je Rolls-Royce s motorom od 1000 KS.

Eksperti u Hooniganu su odlučili da ojačaju anglo-američke odnose svojom najnovijom kreacijom, a to je Rolls-Royce Silver Shadow II s Dodge Hellcat Crate motorom i Magnuson kompresorom.

Kada se pojavio 1970. godine, Silver Shadow II je pokretao 6,75 litarski V8 L410 motor, koji je razvijao 189 KS. To je "sitnica" u odnosu na 1000 KS koliko isporučuje novi motor smešten ispod haube. Automobil je dobio i Borla izduvni sistem, a zvuk se može prilagođavati.

U svoje vreme je Rolls-Royce Silver Shadow II važio za izuzetno udoban automobil zahvaljujući hidropneumatskom oslanjanju napravljenom po Citroenovoj licenci. Nažalost, momci iz Hoonigana su shvatili da on nije dobar za drift pa su pripremili "trkačku" cevastu šasiju. Unutrašnjost je takođe ogoljena, a ubačena su četiri Sparco sportska sedišta.

Vizuelno, paneli automobila su uglavnom netaknuti, ali je automobil značajno spušten. Dobio je set Rotiform LASR laganih felni s aerodinamičkim poklopcima, a karoserija je presvučena belom folijom. Usis vazduha je zamenio jedno od okruglih svetala.

Ugrađena su i moćnija Baer kočiona klešta sa šest klipova te ventilisani diskovi, kao i specijalna ručna kočnica koja može da blokira prednje ili zadnje točkove.

Izvor: Klix.ba

Foto: Screenshot YouTubečitanja : 670Komentari