home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Theon Design Porsche 964

Theon Design tiho gradi svoje ime, a njegovi projekti bazirani na klasičnom Porscheu 911 su drugačiji od ostalih jer im poklanja mnogo pažnje fokusirajući se na detalje.

Najnovija kreacija je potpuno restaurirani Porsche 911 964, koji je nazvan ITA001. Pripremljen je za kupca u Italiji, poseduje laganu karoseriju i motor koji razvija 400 KS.

Theon Design Porsche 964

Theonov cilj je bio doprinos originalnom duhu, a ne da bezobzirno poveća snagu i promeni osnove dizajna. Gledajući eksterijer, ITA001 se čini kao sjajno očuvani primerak Porschea sa vazdušnim hlađenjem, ali Schwartz crna boja krije karoseriju od ugljeničnih vlakana. Svaki panel je digitalizovan i skeniran kako bi savršeno odgovarao.

Theon Design Porsche 964

Smanjenje težine nije ograničeno samo na karoseriju, nego je ugrađena elektronika iz vazduhoplovstva, kao i električna pumpa servo upravljača, a dodati su i moderni kompresori klima uređaja smešteni napred kako bi se postigla bolja raspodela težine. Automobil je težak samo 1.152 kg sa svim tečnostima.

Theon Design Porsche 964

Porsche pokreće 4,0 litarski 6-cilindrični motor sa vazdušnim hlađenjem, ali izvučeno je više snage. Pomenuti motor isporučuje 400 KS i 427 Nm obrtnog momenta, a uparen je sa 6-stepenim veoma retkim manuelnim menjačem iz modela 993 RS. Na automobilu su 18-inčne Fuchs felne.

Theon Design Porsche 964

Novi sistem oslanjanja TracTive Active Controlled Electronics (AEC) brine se za upravljivost, a poseduje i hidraulični sistem podizanja nosa automobila kako bi se dodatno podigao od tla kada je to potrebno.

Unutrašnjost je karakteristična za Theon Design, tu su Recaro Touring sedišta sa Bridle kožom, dok su zadnja dizajnirana na osnovu onih u modelu 928. Deo armaturne ploče je magnetni bežični punjač, a automobil je dobio i ozvučenje sa šest Focal zvučnika i podrškom Bluetootha.

Izvor: Klix.ba / Carscoops.com

Foto: Theon Designčitanja : 357Komentari