home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kako prenosi Tanjug, kompanija Gugl (Google) predstaviće danas Strit vju (Street View) servis, koji omogućava korisnicima virtuelne šetnje ulicama gradova Srbije da pronađu omiljena mesta za izlaske ili restorane u kojima žele da rezervišu mesto, ali i da pogledaju kako izgleda kraj u koji žele da se presele.

Gugl automobili počeli su 23. oktobra prošle godine da beleže fotografije sa pregledom od 360 stepeni u većim gradovima Srbije, kao što su Beograd i Novi Sad, a potom i u manjim gradovima i selima.

Strit vju je izuzetno popularna aplikacija koja je dostupna u 50 zemalja i više od 3.000 gradova širom sveta.

Zahvaljujući njoj korisnici mogu da se virtuelno kreću i istražuju ulice putem panoramskih slika zabeleženih iz perspektive posmatrača.

Aplikacija je dostupna i u okviru Gugl ert (Google Earth) aplikacije i na Gugl mapama za mobilne uređaje.

Tamo gde je Strit vju opcija dostupna, nivou za pregled ulica se pristupa tako što se mapa maksimalno zumira i klikne se na Strit vju ikonu na levoj strani ekrana, ispod polja za pretragu.

Ukoliko se radi o najnovijoj verziji Gugl mapa, dovoljno je prevući narandžastog čovečuljka „Pegmena” na mapu da bi se zumiralo na pregled ulice.

Zahvaljujući ovoj opciji, korisnici će moći da pogledaju kako izgleda restoran u koji idu, da planiraju putovanje, ugovaraju mesta za sastanak, ili da olakšaju sebi pisanje domaćeg zadatka iz geografije.

Oni koji traže da kupe ili iznajme kuću mogu da uštede vreme tako što će unapred pogledati objekte i njihovu okolinu, ili tako što će tačno odrediti putanju kojom treba da stignu na određenu adresu.

Takođe, pre nego što se upute na odmor, ljudi će moći da pogledaju kako izgleda mesto i hotel u kome će odsesti.

Poslovni korisnici će takođe imati koristi od Strit vju tehnologije, jer će moći besplatno da integrišu Gugl mapu u svoj veb sajt i da na taj način promovišu lanac hotela, ili povećaju vidljivost lokalne biblioteke, restorana, i slično

Izvor: Tanjugčitanja : 1180Komentari

O hvala Bogu. Jel smo bese zadnja zemlja u Evropi koja je dobila ovaj servis?

Autor Fordovac 10 Jul 2014, 15:46

BG, NS i NI, sa bližom okolinom, će biti dostupni online ne pre sredine sledeće nedelje.

Autor krle 10 Jul 2014, 18:30

Mogli su bar uzeti novu Astru da se reklamiraju a ne ovu staricu!

Autor carobnjak 11 Jul 2014, 09:23

@Чаробњак
Коришћене су нове Астре за снимање, а ова слика у овој вести је као илустрација.
А и ови са Ауто Блога су само "копи-пасте" вест пренели са Тањуга. Могли су да се мало потруде и да објаве свеже слике. Овде имаш све:
http://www.telegraf.rs/hi-tech/1145368-jos-samo-malo-google-predstavlja-street-view-za-srbiju-10-jula

Autor Гага 11 Jul 2014, 21:05

E sad mi je lakse, a i Autu... :)

Autor carobnjak 11 Jul 2014, 21:35