home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Iako Porscheov sledeći super ili hiperautomobil na tržište neće stići pre sredine sledeće decenije, jedan od vodećih Porscheovih ljudi Andreas Preuninger je izrazio nadu da se neće raditi o modelu koji će biti pokretan isključivo električnom energijom.

Tačnije, Preuninger je rekao da u Porscheu trenutno ne razvijaju naslednika modela 918 Spyder, ali taj novitet će naravno jednog dana stići na tržište. O smeru u kojem treba da krene njegov razvoj jednog dana se već sada vode razgovori unutar Porschea, a posebno o pogonskom sklopu tog automobila.

Naime, Porsche će svoju električnu priču pokrenuti s produkcijskom verzijom modela Mission E, ali Preuninger, a verovatno i mnogi u Porscheu, nije uveren da će imati smisla razviti i proizvesti u potpunosti električni hiperautomobil. Ipak, Preuninger ostavlja mogućnost da dalji razvoj tehnologije promeni njegov sadašnji stav.

Iako Porsche ne namerava uskoro da ponudi svoj hiperautomobil, uskoro stižu Aston Martin Valkyrie, Mercedes-AMG Project One, a naslednika LaFerrarija navodno možemo očekivati za tri do pet godina, o čemu smo nedavno pisali.

Izvor: Autonet.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 290Komentari