home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Japanski proizvođač automobila je potvrdio da će iskoristiti sledeće Letnje olimpijske igre koje će se 2020. održati u Tokiju kao mesto na kome će predstaviti sledeću generaciju svojih autonomno upravljanih modela. Za sada nije tačno poznato o kojim će se sve modelima raditi ni o kom će tačno nivou autonomnog upravljanja biti reč.

Ova najava je stigla od strane Toyotinog šefa za razvoj sistema autonomnog upravljanja, Kena Koibuchija koji je takođe dodao da će u Tokiju 2020. biti predstavljeni i prototipi sistema autonomnog upravljanja koji će na tržište stići do kraja sledeće decenije. Očekuje se da je u ovom poslednjem slučaju reč o sistemima petog nivoa, odnosno o sistemu autonomnog upravljanja koji ne zahteva nikakav input od strane vozača.

Inače, japanski proizvođači užurbano rade na veoma preciznom mapiranju svih japanskih saobraćajnica, a Koibuchi veruje da će do 2020. svi glavni putevi poput autoputeva biti pokriveni što će omogućiti veoma jednostavno saobraćanje polu-autonomnih vozila širom Japana.

Izvor: Autonet.hrčitanja : 252Komentari