home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Pomalo je već postalo uobičajeno da norveški kupci prvi dobiju priliku da kupe neki novi električno pokretani model koji stigne na evropsko tržište. Naime, bogati Norvežani su najbolji evropski kupci takvih vozila, a sada im je Mercedes omogućio narudžbine za kupovinu buduće produkcijske verzije studije EQ.

Podsetimo, reč je o prvom Mercedesovom električnom modelu iz linije EQ, odnosno o električnom SUV-u koji će nositi oznaku EQC, a koji će dimenzijama biti sličan budućem GLC-u.

Da bi se upisali u knjigu narudžbina za ovaj model, Norvežani će morati da izdvoje 20.019 norveških kruna, odnosno oko 2.140 evra, koje je za sada moguće u potpunosti dobiti nazad ukoliko bi budući kupac odustao od narudžbine. Interes je navodno toliko velik da su rezervacije ograničene na jedan primerak po naručiocu. Tačnije, broj narudžbina je za manje od nedelju dana premašio brojku od 2.000 jedinica.

Prve isporuke ovog automobila se očekuju tokom 2019, a očekuje se da će se u produkcijskoj formi njegova autonomija kretati između 350 i 500 km. Dalje, pokretaće ga dva električna motora snage od 300 kW, što će biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za manje od pet sekundi.

Izvor: Autonet.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 230Komentari