home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

AvtoVAZ je objavio cene novog karavana Lada Vesta SW i krosover verziju Lada Vesta SW Cross. Serijska proizvodnja ovog modela počela ja 11. septembra u fabrici u Iževsku (Ižavto u sastavu AvtoVAZa). Lada Vesta SW i SW Cross su kompletirali liniju modela Lada Vesta, navodi se u saopštenju Kompanije.

Cena karavana Lada Vesta SW kreće se od 640 hiljada (oko 9.200 evra) do 745 hiljada rubalja (oko 10.700 evra). Minimalna cena krosover verzije je 756 hiljada rubalja (oko 10.800 evra), dok će sa punom opremom auto koštati oko 830 hiljada rubalja (oko 11.900 evra).

U Lada Vesta SW ugrađuju se motori od 106 ili 122 konjskih snaga koji zadovoljavaju ekološki standard Euro 5. Oba modela karavana imaju različite sisteme aktivne i pasivne bezbednosti, uključujući vazdušne jastuke, sistem električne kontrole stabilnosti sa funkcijama protiv proklizavanja, navigacioni sistem i alarm.

U procesu pripreme serijske proizvodnje testirano je preko 100 prototipova Lada Vesta SW i Lada Vesta SW Cross u laboratoriji i u uslovima na putu. Vozila su uspešno prošla simulaciju sudara i ispitivanja pouzdanosti pod punim opterećenjem  na različitim tipovima podloge.

Nikola Mor, predsednik AvtoVAZ ranije je saopštio da će se Lada Vesta SW Cross u prodaji verovatno naći na jesen, u oktobru-novembru.

Model Lada Vesta projektovali su inženjeri AvtoVAZ uz učešće stručnjaka Renault-Nissan. Proizvodnja sedana Lada Vesta počela je u Iževskom zavodu za proizvodnju automobila u septembru 2015. godine. Godinu dana kasnije proizvedena je 50.000. Lada Vesta.

Od decembra 2016. godine Lada Vesta proizvodi se u fabrici Aziя Avto u Kazahstanu.

Za osam meseci 2017. godine Lada Vesta je treći automobil po prodaji u Rusiji. U tom periodu u Rusiji je prodato oko 47,8 hiljada ovog modela.

Izvor: Ruska reč          

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 713Komentari