home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Malo je reći da je Teslin električni automobil za mase, Model 3, jedan od najočekivanijih automobila s one strane Atlantika

Pola miliona kupaca je uplatilo depozit za ovaj automobil, a da još ne znaju kada će im biti isporučen. Istovremeno, Tesla pati od uskog grla u proizvodnji pa ne uspeva da postigne planirane proizvodne ciljeve. Ovakva situacija dodatno pomera rokove, što Model 3 čini sve poželjnijim vozilom.

Ekonomski zakoni su takvi da cenu diktira potražnja, a budući da je potražnja ogromna, a Modela 3 u opticaju za sada ima tek par stotina i da su u rukama samo onih koji su zaposleni u Tesli, bilo je samo pitanje vremena kada će neki od ovih vlasnika pokušati da kapitalizuje na povoljnim okolnostima.

Jedan primerak s brojem šasije 209 i 3.600 pređenih kilometara je tako osvanuo na oglasniku Craigslist po ceni od 150.000 dolara. Prilično više od početne cene ovog automobila koja u SAD-u, prema Teslinom cenovniku, iznosi 56.000 dolara.

Oglas je ubrzo uklonjen budući da je Teslinim radnicima strogo zabranjena prodaja prvih Modela 3, ali, kao što znamo - Internet pamti sve, pa ga možete pogledati klikom na link OVDE.

Izvor: Tportal.hr

Foto: Craigslistčitanja : 373Komentari

Sucker born every minute. Za te pare kupis kucu i Model S koji je u svakom pogledu bolji.

Autor Fordovac 13 Okt 2017, 02:16