home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes EQC

Daimler u ovlašćene servise opoziva neke od novih električnih automobila Mercedes-Benz EQC zbog potencijalno neispravnog vijka u diferencijalu, objavila je ta kompanija.

'Daimler AG je utvrdio da na pojedinim vozilima EQC vijak u diferencijalnom prenosu prednje osovine možda ne zadovoljava specifikacije izdržljivosti. Dakle, ne može se isključiti mogućnost da se vijak slomi tokom životnog veka', rekao je proizvođač automobila.

Kvar može da prekine prenos obrtnog momenta na prednju osovinu, što može dovesti do zaustavljanja vozila. Uz to, ako se delovi slomljenog vijka zaglave unutar diferencijala, to bi moglo da utiče na sposobnost upravljanja vozilom, povećavajući rizik od sudara, rekao je Daimler.

Da podsetimo, Mercedes-Benzov je njihov prvi električni automobil, a reč je o kompaktnom crossoveru oznake EQC 400 4MATIC koji je deo njihove EQ porodice. To je prvi iz palete od 10 potpuno električnih vozila koje će Mercedes lansirati do 2025. godine.

Nemačka industrijska publikacija KFZ betrieb, koja je prva objavila detalje opoziva, navela je da je u pitanju 1.700 vozila.

Iako je to problem koji se sasvim jednostavno može rešiti, Daimler je odbio da komentariše brojku potencijalno problematičnih vozila.

Izvor: Tportal.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 694Komentari