home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW i8

Kako piše Index.hr, bavarski proizvođač obustavom proizvodnje i8-ice označava kraj jedne epohe, ali i početak nove, one potpuno električne. I dok čekamo dolazak novih električnih modela opraštamo se od modela i8, sada već legendarnog sportiste.

BMW i8 ima plug-in hibridni pogon koji čini elektromotor (105 kW/260 Nm) i 1.5 benzinac (231 KS, 320 Nm), a ukupno raspolaže sa 374 KS. Na struju vozi do 120 km/h i do 50 km, a ukupan domet je oko 440 km.

BMW je kraj obeležio proizvodnjom 18 primeraka, svakog u posebnoj boji. Radi se o nijansama koje nisu nikad ranije korišćene u BMW-ovoj floti. Zato su svi automobili ručno ofarbaii, a proizvođač boja je morao da u asortiman uvrsti nove nijanse.

BMW i8

Veći deo ove serije kupili su članovi BMW i8 Club International, a deo njih je bio prisutan pri silasku automobila s proizvodne linije. Poslednji od 20.500 proizvedenih primeraka je i8 Roadster u plavoj Portimao nijansi.

Prema dostupnim informacijama BMW ne planira naslednika i8. Sudeći po broju proizvedenih primeraka, upravo bi i8, a posebno njegovo Roadster izdanje, mogao da se odlično kotira na tržištu polovnih.

Izvor: Index.hr

Foto: BMWčitanja : 220Komentari