home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes SLS AMG

I tu ne mislimo na automobile koji su čuvani godinama u kolekcionarskim brlozima

Desi se da i nekoliko godina nakon prestanka proizvodnje negde na lageru osvane još neki primerak za posebnog kupca. Svi se dobro sećamo navale na poslednjeg proizvedenog Saaba, ali i nove Honde S2000 koja se pojavila nekoliko godina nakon prestanka proizvodnje. A to, izgleda, nisu izolovani slučajevi, piše Index.hr.

Mercedes je 2009. godine predstavio SLS AMG, a proizvodio se sve do 2014. godine. Međutim, prošle godine Mercedes je u Americi ipak uspeo da proda dva nova primerka. Prevedeno, to znači da su ovi sportisti stajali bar šest godina u nekom skladištu ili u nekom salonu. A da stvar bude zanimljivija, od 2016. godine nije prodat niti jedan primerak sve do prošle godine. 2015. godine ih je prodato 29.

I stara B klasa druge generacije je penzionisana. 2019. godine ih je prodato osam, a prošle godine jedna.

Honda CR-Z je sportista koji se baš i nije proslavio. Ne proizvodi se već četiri godine. Prema zvaničnim podacima, Honda je prošle godine ipak prodala jedan primerak. I navodno to nije poslednji.

Honda CRZ

Najveće čudo je ipak Dodge Viper. Prekid proizvodnje je najavljivan mesecima unapred, a model je bio rasprodat uprkos većoj ceni. Proizvodnja je prekinuta u avgustu 2017. godine. Dodge je 2018. godine prodao 19 primeraka, pa još pet u 2019. godini, dok su prošle godine prodata još četiri primerka.

Dodge Dart se ne proizvodi od 2016. godine, ali i danas se nalaze novi primerci. Mora da su kupci dobili veliki popust za ovaj nimalo atraktivni model koji je verovatno skupljao prašinu u nekom zabitom kutku salona. Prošle godine je prodato sedam primeraka. Ameri su kupili i tri nova Jeepa Patriota, a govorimo o modelu koji se ne proizvodi od decembra 2016. godine.

Dodge Dart

I za kraj smo ostavili poslasticu. Alfa Romeo 4C je zvanično nedostupna. Poslednja serija Stradale od 33 primerka je navodno prodata. Prošle godine je prodato 99 primerka prelepe Alfe koja se u Evropi ni ne nudi.

Izvor: Index.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 1037Komentari