home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bosanska replika Cybertrucka

Nakon reportaže o bosanskoj replici Teslinog Cybertrucka raspisali su se svetski mediji, a interes se pojavio i "preko bare“.

Kako podseća Index.hr, prošlog leta na ulicama Mostara i njegove bliže okoline pojavio se Cybertruck ili barem vozilo koje dimenzijama, detaljima i samom realizacijom predstavlja jednu od najboljih replika Teslinog terenca. I to ne samo u regionu već i u svetskoj konkurenciji, složili su se mnogi.

Bosanska replika Cybertrucka

Nastala je zahvaljujući tehnološkoj kompaniji Stark na inicijativu Igora Krezića, inače velikog fana Forda i Tesle. Projekat izrade replike jednog od izgledom najbrutalnijih vozila je vodila inženjerka mašinstva Mila Marić, zahvaljujući kojoj se Cybertruck može videti u vožnji Mostarom. Tačnije rečeno, mogao se videti, jer Cybertruck više ne grabi bosanskim ulicama.

Verovali ili ne, replika ide put Amerike. Prodata je jednom velikom Teslinom fanu iz Majamija. On je kupio repliku po za sada nepoznatoj ceni, a koristiće je u promotivne svrhe. Ovaj neverovatan uspeh je izazvao oduševljenje na društvenim mrežama. Na sve je reagovao i Mate Rimac objavom: "Prodati Amerima Cybertruck. To može samo Bosanac."

Podsetimo, osnova replike je klasik, Fordov kamionet F-150 Raptor koji je rastavljen do najsitnijih detalja. Doduše, ispod lima je benzinski motor, ali ostalim ova replika verno prati original, čak i uređenjem enterijera.

A kada za ovakvo vozilo interes pokaže Teslin fan iz Amerike pa ga na kraju kupi gotovo na neviđeno, jasno je da se radi o kvalitetnom proizvodu koji bez ikakvih kompleksa možete voziti bilo gde na svetu, pa čak i na Floridi.

Izvor: Index.hr

Foto: Facebook / Igor Krezicčitanja : 519Komentari