home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Arrival

Kalifornijski Uber, koji upravlja istoimenom transportnom platformom, i britansko-američki proizvođač električnih vozila Arrival predstavili su planove za proizvodnju vozila koja bi Uber koristio širom Evrope.

Uber planira da ima potpuno električni vozni park u Londonu do 2025. godine.

Arrival

To je još jedna potvrda kvaliteta kompanije Arrival, koja je postala javno trgovana firma u martu nakon spajanja s firmom za sticanje posebne namene ili SPAC-om. Osnovan 2015. godine, Arrival takođe razvija dostavna vozila s električnom energijom (s UPS-om kao kupcem) i autobuse. Takođe ima podršku Hyundaija i Kie.

Arrival i Uber su objavili nekoliko slikovnih prikaza enterijera novog automobila i rekli da će konačni dizajn biti objavljen do kraja godine. Od sada do tada, firme planiraju da uključe i neke pokretače u proces dizajniranja.

Ono što se može videti na objavljenim fotografijama nije neko radikalno preispitivanje kakav bi automobil trebalo da bude iznutra – u stvari, u poređenju s konceptnim automobilima koje svake godine viđamo na auto sajmovima širom sveta, to je sasvim poznato. Na ploču s instrumentima je postavljen veliki ekran, sličan onome što je u Teslinim modelima 3 i modelu Y (i budućem osvežavanju modela S i modela X), a volan je takođe prilično sličan onome što se nalazi u Tesli.

Uber nije objasnio kada i kako se vozači mogu prijaviti za automobil koji dolazi, ali to će verovatno biti opcija kada postane dostupan. Vozači koji se prebace na Električna vozila će takođe imati koristi od Uber Green-a, opcije koja putnicima omogućava da posebno zahtevaju potpuno električna vozila.

Usluga vožnje električnim vozilima se proširila na 1.400 novih severnoameričkih gradova i mesta u januaru, a u London je stigla u martu.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: Uber / Arrivalčitanja : 223Komentari