home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW X6

BMW je u prvom tromesečju zabeležio neto dobit od 2,8 milijardi evra, nakon što se zaustavio na 574 miliona evra u istom prošlogodišnjem periodu. Prihod od prodaje porastao je za 15 posto, na 26,8 milijardi evra.

Bavarski div je ipak upozorio da očekuje da će ostatak godine ostati nestabilan i da će rast troškova sirovina naškoditi zaradi.

Marža pre oporezivanja za glavne operacije proizvodnje automobila će se verovatno pojaviti na gornjem kraju prethodne prognoze između 6 i 8 posto, objavila je kompanija u petak. Automobilska marža je porasla na 9,8 posto u prvom tromesečju.

BMW je u aprilu zabeležio 370-procentni skok dobiti pre oporezivanja u ovom tromesečju, jer se vratio snažnije nego što se očekivalo u prvom tromesečju poharanom pandemijom prošle godine.

Prodaja vozila tokom prvog tromesečja je porasla više od trećine, na gotovo 637.000 automobila, jer su se isporuke u Kini gotovo udvostručile. Tromesečni rezultati su takođe podstaknuti prodajom prethodno unajmljenih vozila, posebno na američkom tržištu. Prodaja vozila u Sjevernoj Americi porasla je za 17 posto.

Prodaja njegovih elektrifikovanih modela vozila se više nego udvostručila u tromesečju, kada je kompanija imala koristi i od veće prodaje svojih unosnih SUV modela X5 i X6. BMW je uglavnom izbegao probleme zbog nedostatka čipova. Proizvođač automobila je poznat po svojim snažnim odnosima s dobavljačima i sarađuje s njima kako bi izbegao smetnje.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rs      čitanja : 374Komentari